Είμαστε τόσο αφελείς(ως χώρα γενικά) ή τόσο ανόητα μοιραίοι? Μεγάλος προβληματισμός, ένα Σαββατοκύριακο ολόκληρο έχουμε φάει, για να ανακαλύψουμε ποιος πρωθυπουργός είπε ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα. Να τον βρούμε και να τον σταυρώσουμε ..στο πυρ το εξώτερο να τον ρίξουμε. Αλλά γιατί;

Αν δεν με απατά η μνήμη μου –και σίγουρα δεν με απατά- όλοι οι πρωθυπουργοί που θυμάμαι, από τον Α.Παπανδρέου, τον Κ.Μητσοτάκη ,τον Κ.Σιμίτη ,τον Κ.Καραμανλή ,τον Γ.Παπανδρέου έχουν πει στην Ελληνική Βουλή ενώπιον των τριακοσίων εκπροσώπων του Έθνους , με όλα τα ΜΜΕ απέναντι ,ότι κυβερνούν μια διεφθαρμένη χώρα.

Έχουν μιλήσει για την διαπλοκή και την διαφθορά σ όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής , έχουν μιλήσει για μίζες, για γρηγορόσημα… όλοι μηδενός εξαιρουμένου έχουν προκαλέσει εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές για διερεύνηση σκανδάλων, έχουμε φτάσει ακόμα και σε ειδικά δικαστήρια… Και να ήταν μόνο αυτό .  Δεν υπάρχει  κανένα προεκλογικό πρόγραμμα κανενός κόμματος που να μην μιλά για την πάταξη της διαφθοράς… Αν όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι είμαστε μια χώρα βουτηγμένη στην διαφθορά  τι σημαίνουν ; Ότι  γράφουμε καλά αστυνομικά μυθιστορήματα; Το πρόβλημα δεν είναι ποιος το είπε ,ούτε γιατί  το είπε .Το πρόβλημα είναι ότι όποιος το είπε δεν τολμά ή δεν τόλμησε να κάνει κάτι για να το αλλάξει.