Πολλές φορές ακούμε ότι κάποιοι άνθρωποι αγαπάνε τα ζώα τους πάρα πολύ, «μέχρι θανάτου». Τι γίνεται όμως όταν αυτό συμβαίνει στα αλήθεια;

Αυτό συνέβη με τον Tom, ένα υγιές, 2 ετών Γιορκσάιρ. Στον Tom έγινε ευθανασία για να..ξαπλώσει και αυτός και να αναπαυθεί, μαζί με τον νεκρό ιδιοκτήτη του Donald Ellis!
Ο ιδιοκτήτης του είχε αφήσει οδηγίες στην διαθήκη του ότι όταν πεθάνει θέλει μαζί του τον σκύλο του! Ανέφερε ακριβώς ότι θέλει ο σκύλος του να θανατωθεί και να θαφτεί μαζί του, μέσα στο ίδιο φέρετρο.

Πόσο εγωϊστής μπορεί να είναι κάποιος;

Ο Tom Tom δεν είναι το μοναδικό ζώο-θύμα της υπερβολικής αγάπης του ιδιοκτήτη του.

Πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που ήθελαν να θαφτούν με τον καλύτερο τους φίλο υπάρχουν από όλο το Dallas. Παρότι ήξεραν ότι οι συγγενείς τους θα φρόντιζαν το σκυλάκι ή τη γάτα τους, επέμειναν να θαφτούν μαζί τους!

Άλλοι υποστηρίζουν ότι οι συγγενείς τους δεν θα φρόντιζαν ποτέ το ζώο τους και ότι ίσως του έκαναν ευθανασία ή το εγκατέλειπαν. Επομένως, προτιμούν να το..πάρουν μαζί τους όταν πεθάνουν οι ίδιοι!

Ορισμένοι ψυχολόγοι ωστόσο το εξηγούν διαφορετικά: Τα άτομα αυτά πιστεύουν ότι κανείς δεν θα φροντίσει το ζώο τους τόσο καλά όσο εκείνοι. Γι αυτό επιλέγουν να τα πάρουν μαζί στον τάφο τους.

Απ την άλλη, οι συγγενείς που μένουν πίσω, δεν μπορούν πολλές φορές να μην…πραγματοποιήσουν την τελευταία επιθυμία των αγαπημένων τους προσώπων. Σε περιπτώσεις που τα ζώα είχαν κάποια προβλήματα υγείας, τουλάχιστον νιώθουν λιγότερες τύψεις για την ευθανασία.

Το μόνο που μπορεί να εμποδίσει την ευθανασία υγιούς ζώου, που δεν απαγορεύεται στην περιοχή, είναι η ηθική.

Κτηνίατρος από το Σικάγο πάντως λέει ότι είναι τρελό. Είναι σαν να λέμε ότι θέλουμε να θανατώσουμε και τα παιδιά μας ή τα εγγόνια μας όταν πεθάνουμε, που τα αγαπάμε πολύ, για να τα πάρουμε μαζί μας!
πηγή: adespoto