Την καμπάνια διάσωσης ενός σπάνιου είδους αμφίβιου στο νησί της Ιθάκης ενίσχυσε η Fraport Greece. Η καμπάνια διάσωσης του Πρασινόφρυνου ξεκίνησε το 2017 από τον ειδικό ερπετολόγο Ηλία Στραχίνη, με την κατασκευή των πρώτων τεχνητών λιμνών για να δοθεί η ευκαιρία στα εναπομείναντα αμφίβια να αναπαραχθούν πριν εξαφανιστούν κι αυτά.
Ο Πρασινόφρυνος (Bufotes viridis) είναι ένα είδος φρύνου, αμφιβίου δηλαδή που ανήκει στους βατράχους.
Στην Ιθάκη οι μαρτυρίες μιλούν για μεγάλους πληθυσμούς σε παλαιότερες δεκαετίες, ο πληθυσμός του όμως περιορίστηκε δραστικά, κυρίως λόγω του κατακερματισμού του βιοτόπου του από δρόμους, σπίτια, καλλιέργειες, την έλλειψη λιμνών που λειτουργούν ως θέσεις αναπαραγωγής, αλλά και την παρουσία φυσικών εχθρών, όπως είναι τα άγρια ζώα και γάτες.
Η προσπάθεια συνεχίστηκε το 2018 και το 2019, με εντατική παρατήρηση πεδίου ημέρα και νύχτα που οδήγησε στο να βρεθεί ένας και μοναδικός υπολειμματικός πληθυσμός στην περιοχή της Ανωγής. Εκεί εντοπίστηκαν 40 περίπου Πρασινοφρύνοι συνολικά σε μία και μόνο θέση αναπαραγωγής. Με τη βοήθεια ντόπιων συνεργατών, δημιουργήθηκαν νέες και πιο μόνιμες εστίες αναπαραγωγής, ώστε να βοηθηθεί το είδος να αυξήσει τον πληθυσμό του τοπικά και να μπορέσει να εξαπλωθεί, τόσο στην περιοχή των τεχνητών λιμνών του 2017, όσο και παραπέρα.
Η Fraport Greece, σύμμαχος αυτού του προγράμματος για το 2020, στήριξε τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Λαλίτσα», για τη δημιουργία δύο ακόμα μόνιμων υδατοσυλλογών, μια στα βόρεια του νησιού και μια ακόμα στην Ανωγή. Επίσης, τροποποιήθηκαν γεωλογικοί σχηματισμοί, ώστε να κρατούν νερό και να γίνουν κατάλληλοι για αναπαραγωγή των αμφιβίων, καθώς και αυτοσχέδιες ράμπες, ώστε να εξυπηρετούν την έξοδο των μεταμορφωμένων γυρίνων από τις υδάτινες δεξαμενές.
Νεαροί Πρασινόφρυνοι έχουν ήδη παρατηρηθεί μετά την έναρξη του προγράμματος διάσωσης, αποδεικνύοντας έτσι έμπρακτα την επιστροφή του Πρασινόφρυνου για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες σε περιοχές της Ιθάκης όπου είχε εξαφανιστεί.
Η συνεργασία της Fraport Greece με τον Ηλία Στραχίνη και τη Λαλίτσα ξεκίνησε το 2019 με τη διεξαγωγή διάλεξης αναγνώρισης και προστασίας των ερπετών και ειδικά των φιδιών στην Πυροσβεστική του Αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης.