Ακόμα και να «περπατήσουν» στο νερό κατάφεραν τα δελφίνια, αναμφίβολα τα εξυπνότερα ζώα μετά τον άνθρωπο.

Την ανακάλυψη έκαναν Αυστραλοί ερευνητές της «Ένωσης για τη Διατήρηση των Δελφινιών», που παρατήρησαν έξι δελφίνια κοντά στο λιμάνι της Αδελαΐδας να έχουν το σώμα τους κάθετο στο νερό και να «περπατούν» στηριζόμενα στην ουρά τους.

Αυτή η συμπεριφορά δεν προκαλεί εντύπωση όταν μιλάμε για δελφίνια που ζουν υπό αιχμαλωσία. Στην ελεύθερη θάλασσα ωστόσο, πρόκειται για θέαμα εξαιρετικά σπάνιο.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, το ένα από τα δελφίνια που εθεάθησαν να «περπατούν» στο νερό ήταν στο παρελθόν, για σύντομο χρονικό διάστημα, υπό αιχμαλωσία.

Απ’ ότι φαίνεται, το πρώην αιχμάλωτο δελφίνι έμαθε το κόλπο και στην παρέα του και τώρα δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι διάφορες ώρες της ημέρας βλέπουν δελφίνια να προσπαθούν να περπατήσουν με την ουρά τους.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα δελφίνια προσπαθούν να περπατήσουν για να διασκεδάσουν, αφού δεν έχουν κανένα άλλο όφελος από αυτό.

Τα δελφίνια συγκαταλέγονται στα ζώα που προσπαθούν να δημιουργήσουν τη δική τους κουλτούρα, καθώς μοιράζονται ή προσπαθούν να μεταδώσουν συγκεκριμένες συμπεριφορές στα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας.

Η δημιουργία «κουλτούρας» στα ζώα ωστόσο τις περισσότερες φορές συνδέεται με την τροφή και το κυνήγι θηραμάτων.

«Απ’ όσο γνωρίζουμε, το περπάτημα των δελφινιών δεν έχει κάποιο λειτουργικό ρόλο αλλά γίνεται για παιχνίδι», δήλωσε στο BBC ένας από τους ερευνητές που ανακάλυψε τα παιχνιδιάρικα δελφίνια.

πηγή: econews