Πλήθος κόσμου συρρέει στο καταφύγιο άγριων ζώων «Chestatee» στη Τζόρτζια των ΗΠΑ, για να δει τον Πίπι, ένα πανέμορφο ζώο, διασταύρωση γαϊδούρας και ζέβρας.

Ο Πίπι γεννήθηκε στο καταφύγιο στις 21 Ιουλίου. Μητέρα του είναι η Σάρα το γαϊδουράκι και πατέρας του είναι ο Ζικ η ζέβρα.

Τα πόδια του έχουν λωρίδες άσπρου και μαύρου χρώματος, όπως οι ζέβρες, ενώ η πλάτη του είναι καφέ.

«Όσοι έρχονται στο καταφύγιο δεν πιστεύουν στα μάτια τους», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του πάρκου.

«Μας παίρνουν τηλέφωνο από τη Ρωσία, ενώ έχουμε δεχτεί επισκέπτες από την Αγγλία και τη Γαλλία», προσέθεσε.

Σύμφωνα με το άρθρο του econews, ο κτηνίατρος που φροντίζει τα ζώα στο καταφύγιο, δήλωσε ότι η διασταύρωση γαϊδούρας και αρσενικής ζέβρας είναι πάρα πολύ σπάνια.

«Γαϊδούρες και άλογα ζευγαρώνουν πολύ συχνά με αποτέλεσμα να γεννιούνται μουλάρια. Ωστόσο σπάνια μια γαϊδούρα θα ζευγαρώσει με αρσενική ζέβρα», επισήμανε ο κτηνίατρος.

Τα ζώα που φιλοξενούνται στο καταφύγιο μοιράζονται τους ίδιους χώρους για περισσότερα από 30 χρόνια, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που γεννιέται ζώο από διασταύρωση διαφορετικών ειδών.

«Περιμέναμε το μικρό γαϊδουράκι και ανησυχούσαμε πάρα πολύ γιατί η μητέρα είχε περάσει τις μέρες τις και ακόμα δεν είχε γεννήσει. Τελικά γεννήθηκε το ζεβρο-γαϊδουράκι και καταλάβαμε ότι όλα είναι δυνατά», είπε ο ιδιοκτήτης του πάρκου.