Χιλιάδες τόνοι ασβεστολιθικών πετρωμάτων κατέρρευσαν στη θάλασσα από τη διάσημη πλαγία White Cliffs του Ντόβερ, ύστερα από μια τεράστια κατολίσθηση.

Εκατοντάδες κομμάτια της πλαγιάς προσγειώθηκαν κοντά σε μια περιοχή, γνωστή και ως ο «Κόλπος του Καρκίνου», αλλά ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε.

Η κατάρρευση εκτιμάται πως προκλήθηκε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων κατά τη χειμερινή περίοδο, και καθώς η κιμωλία απορροφά το νερό, ολόκληρη η πλαγιά έγινε αρκετά ασταθής. Προκλήθηκαν ρωγμές, οι οποίες σταδιακά μεγάλωναν.

Η ακτοφυλακή του Ντόβερ δεν έχει διεξάγει ακόμη έρευνα για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς και κατά πόσο αυτή έχει επηρεάσει τις γύρω περιοχές. Πάντως τα κομμάτια που κατέρρευσαν ήταν αρκετά ογκώδη και αιχμηρά και ως εκ θαύματος δεν τραυματίστηκε κανείς.

Το ορόσημο της περιοχής, τα «White Cliffs», έγιναν γνωστά μέσω ενός πολεμικού τραγουδιού της Dame Vera Lynn. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί αρκετές κατολισθήσεις, κυρίως το προηγούμενο Ιανουάριο.

Ο 40χρονος Sam Wydymus, ιδιοκτήτης παμπ κοντά στην ακτοφυλακή, τονίζει πως: « Η κατάρρευση έχει αποκαλύψει ένα νέο, κατάλευκο τμήμα του βράχου, το οποίο δεν καλύπτεται από βρύα. Συνέβη μέρα μεσημέρι και άκουγα ανθρώπους να ουρλιάζουν. Δεν υπήρχε καμία φυσική προειδοποίηση».