Συνεχίζονται και τη φετινή σχολική χρονιά τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου φυσικής ιστορίας απολιθωμένου δάσους Λέσβου, τα οποία απευθύνονται σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του μουσείου φυσικής ιστορίας απολιθωμένου δάσους Λέσβου στο Σίγρι και στα υπαίθρια πάρκα του απολιθωμένου δάσους, αλλά και στο κέντρο πληροφόρησης του μουσείου στη Μυτιλήνη για τους μικρούς μαθητές νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων δημοτικού σχολείου.
Στόχος του μουσείου είναι μέσα από τα εκπαιδευτικά του προγράμματα να γνωρίσει στους μαθητές το απολιθωμένο δάσος, ένα μοναδικό φυσικό μνημείο με παγκόσμια αναγνώριση και τα φυτά που ζούσαν στην περιοχή του Αιγαίου πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια μέσα από βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες ανασκαφής, καθαρισμού και συντήρησης απολιθωμάτων.
Τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν το γεωλογικό παρελθόν του Αιγαίου και να έρθουν σε επαφή με φαινόμενα και διεργασίες που δεν μπορούν άμεσα να παρατηρήσουν, όπως οι σεισμοί και τα ηφαίστεια.
Ιδιαίτερη εκπαιδευτική δραστηριότητα υλοποιείται για τους σεισμούς όπου οι μαθητές στη σεισμική τράπεζα του μουσείου μπορούν να βιώσουν μεγάλους καταστροφικούς σεισμούς από όλο τον κόσμο αλλά και να εκπαιδευτούν στην εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προστασίας ώστε να προετοιμαστούν για την περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού.
Πηγή: econews