Στα παιδιά των ανθρώπων, η στιγμή που μαθαίνουν να περπατούν γιορτάζεται από την οικογένεια ως ένα «ορόσημο» στη ζωή τους. Για τα μικρά των ζώων αυτό το «ορόσημο» είναι ακόμα πιο σημαντικό γιατί για αρκετά ζώα, το να σηκωθούν και να περπατήσουν όσο πιο σύντομα μπορούν μετά τη γέννησή τους είναι μονόδρομος για την επιβίωσή τους.

Σε κάθε περίπτωση, τα πρώτα βήματα των μικρών είναι στιγμές που προκαλούν συγκίνηση, θαυμασμό κι ενίοτε… άφθονο γέλιο.

Η Daily Mail συγκέντρωσε τέτοιες εικόνες από καμηλοπαρδάλεις, πάντα κι ελέφαντες, μεταξύ άλλων, που δείχνουν πόσο διαφορετικές και ταυτόχρονα και πόσο όμοιες είναι αυτές οι στιγμές για τόσο διαφορετικά είδη.

babyanimals2

Στην καμηλοπάρδαλη η εγκυμοσύνη διαρκεί έως 460 ημέρες και η γέννα γίνεται με τη μητέρα όρθια. Μόλις το μικρό πέσει στο έδαφος εκείνη το βοηθά να σηκωθεί και το νεογέννητο είναι πιθανό ακόμα και να τρέχει μόλις λίγες ώρες μετά.

Τα μικρά λιονταράκια κρατούν τα μάτια τους κλειστά για περίπου μία εβδομάδα μετά τη γέννησή τους.

babyanimals3

Κάνουν ωστόσο μια μορφή μπουσουλήματος ένα με δύο 24ωρα μετά και σε ηλικία τριών εβδομάδων μπορούν πια να περπατήσουν.

Το τόσο κομψό ιμπάλα– είδος αντιλόπης- αγωνίζεται για να σταθεί στα πόδια του, αυτά που του χαρίζουν μεγάλο μέρος της χάρης του. Η βοήθεια της μητέρας είναι πάντα πολύτιμη.

babyanimals1 babyanimals4

Η μικρή στρουθοκάμηλος της φωτογραφίας στην ενηλικίωσή της θα φτάσει τα 145 κιλά και με δυσκολία θα θυμίζει το μικροσκοπικό πουλί που κάποτε υπήρξε.

babyanimals5

Σε συνθήκες αιχμαλωσίας ζουν έως 60 χρόνια – αν και συνήθως εκτρέφονται για το κρέας και τα φτερά τους και θανατώνονται πολύ νωρίτερα.Σε ηλικία τεσσάρων μηνών τα μικρά γιγάντια πάντα κάνουν τα πρώτα σταθερά τους βήματα. Το είδος απειλείται κι έτσι κάθε γέννηση- σε συνθήκες αιχμαλωσίας- είναι γιορτή.

babyanimals6

Τα μικρά πολικά αρκουδάκια γεννιούνται τυφλά, ζυγίζουν λιγότερο από κιλό κι έχουν αραιή γούνα.

babyanimals7

Ανοίγουν τα μάτια τους τον πρώτο μήνα της ζωής τους και περπατούν σε ηλικία περίπου δύο μηνών.

Η εγκυμοσύνη του ελέφαντα κρατά δύο χρόνια και τα νεογέννητα μαθαίνουν να περπατούν ήδη από την πρώτη εβδομάδα της ζωής τους.

babyanimals8