Στον κόλπο του Θερμαϊκού, που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα ρύπανσης, «σεργιανίζει» και πάλι το αντιρρυπαντικό σκάφος «Ποσειδών» του δήμου Θεσσαλονίκης, με στόχο τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου.

Το αντιρρυπαντικό θα βγαίνει καθημερινά στα νερά του Θερμαϊκού, από το πρωί έως το μεσημέρι, όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Ο δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Νίκος Παπαγιαννόπουλος, επιβιβάστηκαν το πρωί στο «Ποσειδών» για να επιθεωρήσουν τον τρόπο καθαρισμού.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει καμία αρμοδιότητα για το Θερμαϊκό, όμως η ρύπανση είναι ένα θέμα που μας απασχολεί. Τα υπουργεία κράτησαν τον καθαρισμό της παραλίας, όμως τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία αδράνεια. Γι αυτό ξανά δραστηριοποιούμαστε και αρχίζουμε να καθαρίζουμε το Θερμαϊκό για μία πιο καθαρή πόλη», δήλωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Ο αντιδήμαρχος κ.Παπαγιαννόπουλος από την πλευρά του ανέφερε πως στο παρελθόν το αντιρρυπαντικό «Ποσειδών» είχε φτάσει να συγκεντρώνει έως και 2.500 τόνους σκουπιδιών το χρόνο από τα νερά, όμως τα τελευταία χρόνια αναγκάστηκε να αποσυρθεί καθώς τον καθαρισμό ανέλαβε ο Φορέας Διαχείρισης Θερμαϊκού.