Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρωτοβουλία της εθελοντικής οργάνωσης ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ για εκστρατεία καθαριότητας σε δημόσιους χώρους του χωριού Ανάβρα Μαγνησίας και στο Περιβαλλοντικό Πολιτισμικό Πάρκο, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Στην εκδήλωση που έγινε στις 2-6-2011 συμμετείχαν το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Ανάβρας, η Τοπική Κοινότητα, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ανάβρας, ο Σύλλογος Γυναικών Ανάβρας καθώς και πολλοί κάτοικοι του χωριού.

Την όλη εκστρατεία συντόνιζε ο Πρόεδρος της ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ και π. Πρόεδρος της Κοινότητας Ανάβρας Δημ. Χρ. Τσουκαλάς. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στις 9.00΄το πρωί στην Κεντρική Πλατεία του χωριού. Αφού έγιναν σύντομες ομιλίες από τον Διευθυντή του Δημ. Σχολείου Γιώργο Κίτσιο και τη Μάχη Καραλή, μέλος της ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ, σχηματίστηκαν ομάδες οι οποίες σκορπίστηκαν σε διάφορα σημεία του χωριού και του Πάρκου, όπου και επιδόθηκαν με ζήλο στη συγκέντρωση των σκουπιδιών. Η συγκομιδή ήταν εντυπωσιακή και δικαίωσε απόλυτα την πρωτοβουλία της οργάνωσης, ειδικά τον καιρό αυτό, όπου η καθαριότητα στο χωριό και το Πάρκο είναι ανεπαρκής.