Τραγικό θάνατο βρίσκουν οι μικρές θαλάσσιες χελώνες, οι οποίες τείνουν να μαζεύονται γύρω από τις κηλίδες πετρελαίου που επιπλέον στον Κόλπο του Μεξικού, νομίζοντας ότι είναι φύκια.

Σύμφωνα με καταγγελίες ατόμων, που συμμετέχουν στις προσπάθειες αντιμετώπισης της περιβαλλοντικής καταστροφής στον Κόλπο του Μεξικού, οι μικρές θαλάσσιες χελώνες κινδυνεύουν να καούν ζωντανές, καθώς τα πλοιάρια που συμμετέχουν στην επιχείρηση καθαρισμού, περικυκλώνουν τις πετρελαιοκηλίδες για να ξεκινήσουν την ελεγχόμενη καύση του πετρελαίου στην επιφάνεια της θάλασσας.

Την Παρασκευή τέσσερις περιβαλλοντικές οργανώσεις, η BP και η αμερικανική ακτοφυλακή, προέβησαν σε συμφωνία με στόχο την προστασία τους. Αποφασίστηκε, ότι βιολόγοι και άλλοι έμπειροι επιστήμονες θα απομακρύνουν από τη θάλασσα όσες περισσότερες χελώνες μπορούν πριν ξεκινήσει η διαδικασία.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και η Ακτοφυλακή θα υποβάλλουν μήνυση εναντίον της BP για παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας για τα προστατευόμενα είδη, καθώς και για παραβίαση των διατάξεων της συμφωνίας μεταξύ BP και ΗΠΑ για την εξέδρα άντλησης πετρελαίου Deep Water Horizon.