Το κέντρο της Αθήνας βρίθει από επιλογές σε street food στέκια με γευστικές επιλογές για κάτι νόστιμο και γρήγορο στο χέρι.

Από το εθνικό μας σουβλάκι, μέχρι ζουμερά μπέργκερ και ευφάνταστες γεμιστές πατάτες φούρνου, ό,τι και να επιλέξετε το σίγουρο είναι ότι θα φάτε καλά, ποιοτικά και χορταστικά!

Food Str.

Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου (νο 14), νόστιμη επιλογή για μπέργκερ, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Αυτό που, ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε είναι το γεγονός ότι το Food Str., παρ’ όλη την αναγνώριση που έχει καταφέρει να κερδίσει από το κοινό του, δεν επαναπαύεται ποτέ.

Κι αυτό αποδεικνύεται με τις νέες και ψαγμένες γευστικές προτάσεις του, που συμπεριλαμβάνει στο μενού του ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στις σταθερές αξίες του καταλόγου παραμένουν πάντα τα ζουμερά και άκρως γευστικά μπέργκερ του.

Καυτή πατάτα

Όχι δεν πρόκειται για τις λατρεμένες, τηγανητές πατάτες που όλοι λιγουρευόμαστε πού και πού, αλλά για ολόκληρες ψητές πατάτες… «τεράστιων» διαστάσεων. Ζυγίζοντας περίπου 500 γρ. (πρόκειται για την ελαφρότερη που θα βρείτε) ψήνονται στο φούρνο για μία με μιάμιση ώρα και σερβίρονται πιο… καυτές από ποτέ.

Μόλις ψηθούν κόβονται στα δύο, οι ειδικοί προσθέτουν βούτυρο και κασέρι και η συνέχεια βρίσκετε στα δικά σας γούστα. Από toppings μπορείτε προσθέτετε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε επιλέγοντας ανάμεσα σε δεκάδες υλικά –μανιταροζαμπονοσαλάτα, πίκλες, κόκκινα φασόλια, ντορίτος κ.α. Εναλλακτική επιλογή στην Καυτή Πατάτα, επί της Κολοκοτρώνη (νο 37), οι έτοιμες προτάσεις classic ή kumpir combos.

Κώστας

Θρύλος για το εθνικό μας street food, το σουβλάκι του Κώστα σερβίρεται  σε ένα κάθετο στη Μητροπόλεως δρομάκι, κοντά στο Σύνταγμα (Πεντέλης 5). Η αρχή έγινε το 1950 όταν ο παππούς Κώστας άνοιξε το πρώτο μαγαζί του επί της Αδριανού, στην Πλάκα.

Για να επιβεβαιώσετε οι ίδιοι γιατί πρόκειται για το καλύτερο σουβλάκι στην πόλη, δεν έχετε παρά να το επισκεφτείτε καθημερινές μέχρι το μεσημέρι και να οπλιστείτε με αρκετή υπομονή, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν στοϊκά για το πολυπόθητο πιτότυρο.

Μην απογοητευτείτε. Το μότο «όχι άγχος» πάνω από την ψησταριά θα σας χαλαρώσει και δεν θα καταλάβετε πότε εξυπηρετηθήκατε κιόλας! Απλό, με αλάδωτη και σωστά ψημένη πίτα, το σουβλάκι του ο Κώστας το σερβίρει με κρεμμύδι, μαϊντανό, ντομάτα, καυτερό πιπέρι και σος γιαουρτιού.