Όσοι βρίσκεστε αυγουστιάτικα στην Αττική ζήστε λίγο ακόμα καλοκαίρι στην πόλη, επιλέγοντας μεζεδοπωλεία και ταβέρνες για τις γευστικές εξόδους σας στην αθηναϊκή ριβιέρα.

Με κοινό χαρακτηριστικό τους το γεγονός ότι προσφέρουν θέα ή βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα, τα τραπέζια τους γεμίζουν με νόστιμες, καλοκαιρινές προτάσεις που συνοδεύονται ιδανικά από παγωμένη μπύρα ή ουζάκι.

Ο Λάμπρος

Διανύοντας το δεύτερο αιώνα ζωής του, το ιστορικό εστιατόριο «Ο Λάμπρος» στέκει αγέρωχο στο πέρασμα του χρόνου από το 1889, αποτελώντας μία από τις σταθερές αξίες για ψαροφαγία, όχι μόνο για τη Βουλιαγμένη όπου και εντοπίζεται, αλλά και για ολόκληρη την Αττική.

Με τη στρατηγική τοποθεσία του στον κόλπο της Βουλιαγμένης και με τη θάλασσα ακριβώς μπροστά του, το άλλοτε απόμερο ταβερνάκι έχει μετατραπεί σε ένα από τα πολυσύχναστα εστιατόρια της περιοχής, με πελάτες-θαμώνες που το επιλέγουν τόσο για τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, όσο και για τη θέα που προσφέρει απλόχερα.

Ψαράκια και Θαλασσινά

Ολόφρεσκοι ψαρομεζέδες και καρποί της θάλασσας που μυρίζουν ακόμη ιώδιο θα πλημμυρίσουν το τραπέζι σας στα Ψαράκια και Θαλασσινά, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος (νο 14) στη Βάρκιζα. Συνοδεύστε τα με χύμα κρασί ή κάποιο από τα ούζα και τσίπουρα που βρίσκονται στη διάθεσή σας.

Ημεροβίγλι

Φημισμένη ψαροταβέρνα- ουζερί στην πολυτραγουδισμένη Πειραϊκή, το Ημεροβίγλι στην Ακτή Θεμιστοκλέους (νο 56), φέρνει νησιώτικες εικόνες στην πόλη του Πειραιά. Με απεριόριστη θέα στα νερά του Σαρωνικού και σε ένα περιβάλλον με άκρως νησιώτικη διάθεση, αποτελεί μια προσιτή και καθιερωμένη εδώ και 16 και πλέον χρόνια επιλογή για ψαροφαγία, με ποικίλες γευστικές προτάσεις.

Ολόφρεσκα ντόπια ψάρια από τοπικούς ψαράδες, πληθώρα θαλασσινών μεζέδων και ορεκτικών παρελαύνουν στο τραπέζι σας. Οι επιλογές σας συνοδεύονται ιδανικά με κάποια από τις ετικέτες της ενημερωμένης λίστας κρασιών, ούζο, τσίπουρο ή την αυθεντική ρακή Κρήτης.