Αποτελεί το νέο μέλος της «οικογένειας» του Στράτου Δρακούλη και -όχι άδικα- έχει γίνει από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας talk of the town. Άνοιξε στις 13 Δεκεμβρίου και έκτοτε οι πληροφορίες μου θέλουν δύσκολη την υπόθεση του να βρεις εδώ τραπέζι.

Γράφει η Νάντια Μασσαχού
Φωτογράφος: Γιώργος Φάκαρος

Ο λόγος για το Dry & Raw at Law στην οδό Σκουφά, στο σημείο που παλαιότερα συναντούσαμε το Cinco. Μετά από δύο κρεοπωλεία σε Νέα Σμύρνη και Μύκονο, καθώς κι ένα κρεοπωλείο – εστιατόριο στην Βούλα, ο Στράτος Δρακούλης αποφάσισε να δώσει το στίγμα του και στο κέντρο της πόλης. Και πολύ καλά έκανε βέβαια.

Ο εντυπωσιακός χώρος του φέρει την υπογραφή της Patrick Helou Archtects και συνάδει απόλυτα με την κορυφαία εμπειρία κρεατοφαγίας που ο επισκέπτης θα βιώσει εδώ.

Η πύλη του Dry & Raw ανοίγει νωρίς το πρωί, στις οχτώ, καθώς το κρεοπωλείο που υπάρχει στον χώρο, λειτουργεί κανονικά για όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει εκλεκτά κρέατα, σπάνιες κοπές και όχι μόνο.

Το εστιατόριο και η κουζίνα ξεκινούν την λειτουργία τους στη μία το μεσημέρι με το lunch menu (καθημερινά 13.00 – 18.30) να αποτελεί ιδανική λύση για όποιον επιθυμεί ένα break από την δουλειά ή προτιμά κάποιες πιο comfort γευστικά επιλογές.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σας συστήσουμε την «ορχήστρα» του Dry & Raw, με τον σεφ Κωνσταντίνο Ζαχαρία να ξεδιπλώνει με μαεστρία το ταλέντο του, τον sommelier Παναγιώτη Πρασσά να αναδεικνύει τις επιλογές που έχετε εδώ για να συνοδεύσετε τα πιάτα σας και head barman τον Κωνσταντίνο Παναγιωτίδη που έχει συνθέσει μια άκρως ενδιαφέρουσα cocktail list.

Η φιλοσοφία εδώ, που θέτει φυσικά το κρέας πρωταγωνιστή, είναι συγκεκριμένη και ακολουθεί στην λογική της το «αδερφάκι» της Βούλας. Kobe, Wagyu, Black Angus, Charolais, είναι ένα μικρό δείγμα του τι «φιγουράρει» στις ντιζαϊνάτες βιτρίνες που θα σας κεντρίζουν την προσοχή για να επιλέξετε ποιος μικρός θησαυρός θέλετε να προσγειωθεί στο τραπέζι σας.

Το μενού… μαρτυρά τις προθέσεις του από την πρώτη κιόλας γραμμή: Luxurious Taste Treatment.

Μια κατηγορία που κέντρισε το ενδιαφέρον μας είναι η «pump your steak» που σας δίνει την δυνατότητα να «ανεβάσετε» level το κρέας σας εμπλουτίζοντας το με κάποιες ιδιαίτερες sauces, με αστακό, με νιφάδες μαύρης τρούφας και διάφορες άλλες εκπλήξεις.

Από εκεί και πέρα θα μπείτε σε διλήμματα σίγουρα από τα ορεκτικά, τα κυρίως, τα surf n’ turf έως τα επιδόρπια, ο κατάλογος όχι απλά καλύπτει και τους πλέον απαιτητικούς – λάτρεις του κρέατος- , αλλά σε κάνει να θες να δοκιμάσεις τα πάντα. Must τα ταρτάρ black angus ή/και wagyu, τα χειροποίητα λουκάνικα, και τα fusion steaks.

Επιπλέον, όσοι επιθυμούν να απολαύσουν ένα κρασί ή ένα cocktail συνοδεία κάποιου πιάτου που θα αποτελεί το ιδανικό του ταίρι,  η μπάρα του Dry & Raw είναι το μέρος που αναζητάτε.

Ο chef Κωνσταντίνος Ζαχαρίας με τον sommelier Παναγιώτη Πρασσά και τον barman Κωνσταντίνο Παναγιωτίδη, μας προτείνουν χωρίς δεύτερη σκέψη δύο υπέροχους συνδυασμούς: ένα Bullshit Royal (σιδηρόδρομος Wagyu Australia μαγειρεμένο για 48 ώρες) συνοδεία ενός ποτηριού Caymus Zinfandel 2016 Napa Valley California.

Επίσης, ένα Steak Tartare Wagyu συνοδευμένο από το cocktail Dance with the bad angels (Olmeca Altos Reposado Tequila, mescal, passion fruit, αγγούρι, chillie,mango chutney). Όλα τα παραπάνω «παντρεύονται» άψογα βέβαια με μουσικές επιλογές που υπενθυμίζουν την έντονη προσωπικότητα του ιδιοκτήτη.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Στράτος Δρακούλης είναι «εκείνος ο κρεοπώλης» που συνδύαζε δύο αγάπες του, παίζοντας μουσική στο πρώτο του κατάστημα στη Νέα Σμύρνη και έκανε όλη την Αθήνα να μιλάει γι’ αυτό.

Τώρα για ακόμα μια φορά, η Αθήνα μιλάει για το «διαμάντι» που προσέθεσε στον γαστρονομικό χάρτη του κέντρου.

Πληροφορίες

Σκουφά 50, Κολωνάκι

Τηλ.2103632400

 DRY & RAW by Drakoulis

 

drakoulis.gr