Πανέμορφος χώρος επί της Γρηγορίου Λαμπράκη στη Γλυφάδα που θα σας μυήσει στις αληθινές, γή-ινες γεύσεις, με value for money όρους που πραγματικά θα σας εκπλήξουν ευχάριστα. Ο λόγος για τη Γη, τον πρώτο vegan-raw χώρο όχι μόνο στην Αθήνα αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Με το φυσικό φως να διαχέεται άπλετο στο χώρο μέσα από τις μεγάλες τζαμαρίες και με κομψή mix & much αισθητική –καρέκλες – αντίκες ή με λουλουδάτες ταπετσαρίες, ξύλινα χειροποίητα ή μοναστηριακού τύπου τραπέζια, πατώματα ξύλινα ή με τσιμεντοκονία και φωτιστικά από ανακυκλωμένα υλικά– λειτουργεί όλη την ημέρα σαν εστιατόριο και cafe και διαθέτει έναν πλούσιο κατάλογο ο οποίος ικανοποιεί γευστικά ακόμη και τους πιο απαιτητικούς –όχι μόνο άρτια ενημερωμένους και εκπαιδευμένους vegan & raw foodist, αλλά και το υπόλοιπο κοινό το οποίο το επιλέγει για να γνωρίσει από κοντά το εξαιρετικό concept του. Πεντανόστιμα χορτοφαγικά πιάτα, γευστικές προτάσεις χωρίς γλουτένη και λακτόζη, πλούσιες σαλάτες, πίτσα και burritos, γλυκά χωρίς ζάχαρη, γαλακτοκομικά, άλευρα, αυγά ή συντηρητικά, χυμοί, smoothies και milkshakes από φρέσκα φρούτα, λαχανικά και υπερτροφές, οργανικός καφές (με γάλα αμυγδάλου στη θέση του γάλακτος), πληθώρα σε γεύσεις τσάι (κρύο ή ζεστό), ελληνικά κρασιά και μπύρες βρίσκονται στη διάθεσή σας. Για να πάρετε μια ιδέα από τον πλούσιο κατάλογό του δοκιμάστε τα wraps (raw tortillas από μπανάνα, μήλο, λιναρόσπορο, τσίλι και κύμινο με μαρούλι, τομάτα, καλαμπόκι, κρεμμύδι, αβοκάντο, μαριναρισμένες πιπεριές, κολοκυθάκι, καρότο, κρέμα «τυριού», σκόρδο, κύμινο) και κάποια από τις πίτσες (η caprese με τομάτα, πέστο από ξηρούς καρπούς, σκόρδο και βασιλικό, «ανθότυρο» αμυγδάλου και φρέσκο βασιλικό πρέπει να συμπεριληφθεί στις επιλογές σας). Τις κρύες μέρες του χειμώνα προτιμήστε μια ζεστή καστανόσουπα με κάστανα, φρέσκο θυμάρι, σκόρδο και φουντουκοβούτυρο, ενώ οι γλυκατζήδες θα βρείτε σίγουρα τις γεύσεις που αναζητάτε στο εξαιρετικό τιραμισού με ξηρούς καρπούς, εσπρέσο, κακάο και Μαρσάλα. Σημαντικό προτέρημα της Γης είναι το γεγονός ότι εδώ όλα παρασκευάζονται στην κουζίνα από την αρχή. Για παράδειγμα το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο και οι κρέμες δημιουργούνται από ενεργοποιημένους ξηρούς καρπούς και σπόρους που βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού αλλά και στην βέλτιστη απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων τους. Τα παρασκευάσματα που δημιουργούνται είναι χωρίς γλουτένη, λακτόζη και ζάχαρη, ενώ οι γλυκαντικές ύλες που χρησιμοποιούνται είναι σιρόπι σφένδαμου ή αγάβης, στέβια, χουρμάδες, σύκα, σταφίδες ή μέλι. Τέλος, από τη Γη, μπορείτε να προμηθευτείτε προϊόντα για το σπίτι όπως χειροποίητες γκρανόλες, ξηρούς καρπούς, ροσσέ, cookies αλλά και να παραγγείλετε την τούρτα της αρεσκείας σας σε ό,τι γεύση προτιμάτε.
Tip
Ενημερωθείτε μέσα από τη σελίδα του Γη στο facebook για τα σεμινάρια που διοργανώνει σχετικά με την vegan-raw κουζίνα.
Πληροφορίες
Γρηγορίου Λαμπράκη 69, Γλυφάδα Τηλ. 210 9648512 Fb page: Γή / Yi