Πρεμιέρα κάνει η νέα ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον, «The Master» που μας μεταφέρει στην μεταπολεμική Αμερική του ’50.

Άλλες 4 ταινίες ξεκινούν να προβάλλονται, καθώς και η επανέκδοση του «Άμλετ» υπό τη σκηνοθετική ματιά του Γκριγκόρι Κόζιντσεφ.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους:

«The Master»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Πολ Τόμας Άντερσον με τους: Γιόακιν Φίνιξ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Έιμι Άνταμς, Λόρα Ντερν

Ο Φρέντι Κιούελ, αλκοολικός και άνεργος βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, βρίσκει καταφύγιο στη σέκτα του χαρισματικού Λάνκαστερ Ντοντ, ο οποίος περιδιαβαίνει την Αμερική του ’50 προπαγανδίζοντας το πνευματικό κίνημά του The Cause.

«Κάτι Σαν Έρωτας»

Γαλλοϊαπωνική ταινία, σκηνοθεσία Αμπάς Κιαροστάμι με τους: Ρίο Κάσε, Ριν Τακανάσι, Τακάσι Οκούνο

Μια φοιτήτρια, η οποία δουλεύει και ως συνοδός κυρίων, πηγαίνει για ραντεβού στο σπίτι ενός ηλικιωμένου ακαδημαϊκού, αλλά τα πράγματα θα εξελιχτούν εντελώς διαφορετικά απ’ ό,τι τα είχαν σχεδιάσει οι δυο τους.

«Το Σπίτι στο Τέλος του Δρόμου»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μαρκ Τόντεραϊ με τους: Τζένιφερ Λόρενς, Ελίζαμπεθ Σου, Μαξ Τιεριό, Εύα Λινκ

Η νεαρή Ελίσα μετακομίζει με τη μητέρα της σε μια καινούργια πόλη, δίπλα σε ένα σπίτι όπου μια κοπέλα είχε σκοτώσει τους γονείς της. Η Ελίσα πιάνει φιλίες με τον γιο της οικογένειας, ο οποίος κρύβει ένα επικίνδυνο μυστικό.

«Ξενοδοχείο για Τέρατα»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζέντι Ταρτακόφσκι

Ο Δράκουλας χτίζει στην Τρανσιλβανία έναν πύργο-πολυτελές θέρετρο για όλα τα τέρατα, κρύβοντας την ύπαρξή του από τους ανθρώπους. Στη γιορτή των γενεθλίων της κόρης του όμως ένας νεαρός ταξιδιώτης εμφανίζεται από το πουθενά.

«Ημερολόγια Αμνησίας»

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Στέλλα Θεοδωράκη

Super-8 φιλμάκια από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 συνδυάζονται με σύγχρονο ντοκιμαντερίστικο υλικό, συνθέτοντας ένα προσωπικό κινηματογραφικό ημερολόγιο.

«Άμλετ»

Σοβιετική ταινία, σκηνοθεσία Γκριγκόρι Κόζιντσεφ με τους: Ινοκέντι Σμοκτουνόφσκι, Αναστασία Βερτίνσκαγια, Μιχαήλ Ναζβάνοφ

Ο νεαρός πρίγκιπας της Δανίας Άμλετ μαθαίνει για τη δολοφονία του βασιλιά πατέρα του από τον θείο του και σχεδιάζει την εκδίκησή του.