Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που αρχίζει σήμερα ξεκίνησε ένα φθινόπωρο του 2000 και στα επόμενα χρόνια καθιερώθηκε ως το ανοιξιάτικο κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας. Μέσα στα 12 χρόνια που έχουν περάσει, ο γαλλόφωνος κινηματογράφος κέρδισε το αθηναϊκό κοινό, κατοχύρωσε τη θέση του δίπλα στα δύο σημαντικά ελληνικά φεστιβάλ κινηματογράφου κι έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με τη συνεχή υποστήριξη της Unifrance, το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου συνεχίζει να συμβάλλει σημαντικά ώστε η Ελλάδα να αγοράζει και να διανέμει ταινίες γαλλόφωνης παραγωγής.

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 28 Μαρτίου στην Αθήνα και στη συνέχεια από τις 29 Μαρτίου ως τις 4 Απριλίου «μετακομίζει» στη Θεσσαλονίκη.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Νεολαίας & Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ελβετίας, του Λιβάνου, του Καναδά, του Μαρόκου, της Ρουμανίας και της Τυνησίας στην Ελλάδα

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών: 5 €

Τιμές εισιτηρίων στους κινηματογράφους ΙΝΤΕΑΛ , ΔΑΝΑΟΣ 1& 2 Γενική είσοδος :6 €. Mειωμένο εισιτήριο : 5 €

Δείτε εδώ το πρόγραμμα προβολών

Πληροφορίες: www.festivalfilmfrancophone.gr