Αρκετές επιλογές θα έχουν για τους επόμενους δύο μήνες οι σινεφίλ. Θρίλερ, κοινωνικά, ταινίες για παιδιά αλλά και δύο ελληνικές παραγωγές θα βγουν το επόμενο διάστημα στις σκοτεινές αίθουσες.

Δείτε μερικές από τις ταινίες που θα κυκλοφορήσουν μέχρι την περίοδο των Χριστουγέννων:

10 Νοεμβρίου: «Αθάνατοι», «Immortals»

Σκηνοθεσία: Ταρσέμ Σίνγκ
Πρωταγωνιστούν: Χένρι Καβίλ, Μίκι Ρουρκ, Φρίντα Πίντο, Στίβεν Ντορφ, Τζόζεφ Μόργκαν, Λουκ Έβανς, Κέλαν Λουτζ, Τζον Χερτ

Το «Immortals» θα στρέψει για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον του κόσμου στην ελληνική μυθολογία. Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά ο Θησέας που θα ηγηθεί της μάχης ενάντια στους φυλακισμένους Τιτάνες, έχοντας τη βοήθεια των Θεών του Ολύμπου. Η ταινία θα γυριστεί σε παρόμοιο αισθητικά στυλ, με αυτό των «300» του Ζακ Σνάιντερ, ενώ σκηνοθέτης ανέλαβε ο Ταρσέμ Σινγκ, σκηνοθέτης του «The Cell», ταινίας που εντυπωσίασε με το ιδιαίτερο οπτικό της στυλ. Στο ρόλο του Θησέα θα δούμε τον Χένρι Καβίλ («The Tudors», «Stardust»), ενώ το σενάριο είναι του Κριστιάν Γκούντεγκαστ και των ελληνικής καταγωγής Βλάση και Τσάρλι Παρλαπανίδη.

24 Νοεμβρίου: «Happy Feet 2» και σε 3D

Σκηνοθεσία: Τζορτζ Μίλερ
Με τις φωνές των: Ελάιτζα Γουντ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Χανκ Αζάρια, Αλίσια Μουρ (P!nk), Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Σοφία Βεργάρα, Κόμον, Χιούγκο Γουίβινγ, Μάγκντα Σουμπάνσκι, Άντονι ΛαΠάλια, Ρίτσαρντ Κάρτερ και Μπέντζαμιν «Lil P-Nut» Φλόρες Τζούνιορ.

Η συνέχεια του «Happy Feet», της βραβευμένης με όσκαρ κινηματογραφικής επιτυχίας, ταξιδεύει το κινηματογραφικό κοινό για ακόμη μια φορά στα υπέροχα τοπία της Ανταρκτικής σε μια εκπληκτική 3D παραγωγή.

Ο Μάμπλ, ο Σταρ της Κλακέτας, αντιμετωπίζει προβλήματα, γιατί ο γιος του, ο Έρικ, φοβάται τον χορό. Μη θέλοντας να χορέψει, ο Έρικ το βάζει στα πόδια για να συναντήσει τον Πανίσχυρο Σβεν – έναν πιγκουίνο που μπορεί να πετάξει! Ο Μάμπλ ξέρει ότι δεν μπορεί με τίποτα να ανταγωνιστεί αυτό το μοναδικό χάρισμα.

Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα όταν η γαλήνη του κόσμου τους θα διαταραχθεί για ακόμη μια φορά από πανίσχυρες δυνάμεις.

Ο Έρικ βλέπει ότι ο πατέρας του έχει τσαγανό όταν ο Μάμπλ θα ενώσει για ακόμη μια φορά όλες τις φυλές των πιγκουίνων με άλλα υπέροχα πλάσματα – από μικροσκοπικά κριλ μέχρι γιγάντιους θαλάσσιους ελέφαντες – για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

24 Νοεμβρίου: «Το σπίτι των ονείρων», «Dream House»

Σκηνοθεσία: Τζιμ Σέρινταν
Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Κρεγκ, Ρέιτσελ Βάις, Ναόμι Γουότς, Μάρτον Τσόκας

Τον είδαμε ως Τζέϊμς Μποντ στις τελευταίες 2 ταινίες του μακροβιότερου κινηματογραφικού franchise («Casino Royale» και «Quantum of Solace») και ως Λόρδο Άσριελ στην μεταφορά του αριστουργηματικού πρώτου βιβλίου «The Golden Compass», της τριλογίας του Φίλιπ Πούλμαν, «His Dark Materials».

Στο «Dream House», o Ντάνιελ Κρεγκ πρωταγωνιστεί ως ο Γουίλ Άτεντον, επιτυχημένο στέλεχος εκδοτικής εταιρείας, ο οποίος παραιτείται από τη δουλειά του στη Νέα Υόρκη, για να μετακομίσει με τη σύζυγο και τις δύο του κόρες σε ένα πανέμορφο σπίτι, σε μια κωμόπολη του Νιου Ίνγκλαντ.

Όμως, πολύ σύντομα θα ανακαλύψουν ότι σε εκείνο το σπίτι στο παρελθόν, είχαν δολοφονηθεί μια μητέρα με τα παιδιά της, πιθανότατα από τον σύζυγο της οικογένειας, ο οποίος και επέζησε. Δίπλα στον Κρεγκ θα δούμε τις Ρέιτσελ Βάις, Ναόμι Γουότς και Μάρτον Τσόκας.

Σκηνοθέτης του «Dream House» o Τζιμ Σέρινταν, υποψήφιος για Όσκαρ στις ταινίες «My Left Foot» (Όσκαρ Σκηνοθεσίας και Διασκευασμένου Σεναρίου), «In the Name of the Father» (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Διασκευασμένου Σεναρίου) και «In America» (Πρωτότυπου Σεναρίου).

Ο Σέρινταν έχει, επίσης, κερδίσει Χρυσή Αρκούδα στο Βερολίνο για την ταινία «In the Name of the Father».

1 Δεκεμβρίου: «Το τανγκό των Χριστουγέννων»

Σκηνοθεσία: Νίκος Κουτελιδάκης
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος (Μανώλης Λόγγος), Αντίνοος Αλμπάνης (Λάζαρος Λαζάρου), Γιάννης Στάνκογλου (Στέφανος Καραμανίδης), Βίκυ Παπαδοπούλου (Ζωή Λόγγου), Ελένη Κοκκίδου (Παρασκευή), Βασίλης Ρίσβας (Νότης Βοσκόπουλος), Βασίλης Παπαδημητρίου (Αναστασίου), Φοίβος Κοντογιάννης (Μπαλάσκας), Γιώργος Παπαγεωργίου (Γιατρός), Βαγγέλης Ρωμνιός (Μπάκας), Θάνος Χρόνης (Καλλέργης)

Ένα από τα πιο αναγνωρισμένα βιβλία του Γιάννη Ξανθούλη έρχεται στη μεγάλη οθόνη, για να μας μαγέψει τα Χριστούγεννα του 2011.

Δεκαετία του 1970… είναι Χριστούγεννα και στο στρατόπεδο Βάτη, στον Έβρο, προετοιμάζονται για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Οι σκέψεις, όμως, του υπολοχαγού Στέφανου Καραμανίδη είναι κάπου αλλού. Άνθρωπος κλειστός, χωρίς χαμόγελο, αγρίμι, έχει μόνο μια επιθυμία: να ζητήσει σε χορό τον κρυφό του έρωτα, την Ζωή, σύζυγο του Συνταγματάρχη Μανώλη Λόγγου.

Δεν ξέρει, όμως, να χορεύει. Θα ζητήσει την βοήθεια ενός φαντάρου, του Λάζαρου Λαζάρου, ενός συνεσταλμένου νεαρού, από τους λίγους που ξεχώριζαν στο στρατόπεδο για την μόρφωση και καλλιέργεια τους.

Η γνωριμία τους, σύντομη αλλά καταλυτική, θα είναι η αφορμή για μια σειρά γεγονότων που θα κορυφωθούν με ένα Τανγκό… Το Τανγκό των Χριστουγέννων… σε μια μέρα που θα αλλάξει τις ζωές των τριών ηρώων μια για πάντα.

8 Δεκεμβρίου: «New Year’s Eve»

Σκηνοθεσία: Γκάρι Μάρσαλ
Πρωταγωνιστούν: Τζέσικα Μπίελ, Τζον Μπον Τζόβι, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Κρις «Λούντακρις» Μπρίτζες, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζος Ντουχάμελ, Ζακ Έφρον, Χέκτορ Ελιζόντο, Κάθριν Χέιγκλ, Άστον Κούτσερ, Σεθ Μέγιερς, Λέα Μισέλ, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Μισέλ Φάιφερ, Τιλ Σβάιγκερ, Ράιαν Σίκρεστ, Χίλαρι Σουάνκ, Σοφία Βεργκάρα

Ο σκηνοθέτης Γκάρι Μάρσαλ έχοντας δίπλα του ένα εντυπωσιακό καστ θα χαρίσουν περισσότερη λάμψη τα φετινά Χριστούγεννα, με την ρομαντική κομεντί «New Year’s Eve».

Πρόκειται για μια ταινία ύμνο στην αγάπη, την ελπίδα, τη συγχώρεση, τις δεύτερες ευκαιρίες και τα νέα ξεκινήματα. Το «New Year’s Eve» παρακολουθεί τις ιστορίες ζευγαριών και ελευθέρων, έτσι όπως αυτές εξυφαίνονται μέσα στο πάθος και την προσμονή της Νέας Υόρκης την πιο συναρπαστική βραδιά της χρονιάς.

22 Δεκεμβρίου: «Νήσος 2: Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού»

Σκηνοθεσία: Αντώνης Αγγελόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Μιχάλης Μαρίνος, Δημήτρης Τζουμάκης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Ελένη Καστάνη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάνια Τρύπη,Ζέτα Δούκα, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Παύλος Ορκόπουλος, Μιχάλης Γιαννικάκης, Αλέξανδρος Γιάννου, Κωνσταντίνος Δανίκας, Σόλωνας Τσούνης, Πόπη Χριστοδούλου, Νίκος Γεωργάκης, Σωτήρης Καλυβάτσης, Αγγελική Λάμπρη, Κώστας Βουτσάς

Η «Νήσος», η ταινία που έσπασε ταμεία τον Δεκέμβρη του 2009, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη τον Ιανουάριο του 2012 πιο αστεία από ποτέ. Μαζί της, όλοι οι αγαπημένοι πρωταγωνιστές της πρώτης ταινίας που θα «συνασπιστούν» για ένα κοινό σκοπό: έναν χαμένο θησαυρό από την εποχή της Τουρκοκρατίας.

Στην Νήσο 2, μπροστάρηδες θα είναι και πάλι οι «τέσσερις εξουσίες», ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης (Μπάμπης), ο Μιχάλης Μαρίνος (παπά Λάμπρος), ο Δημήτρης Τζουμάκης (Άγης) και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Αποστόλης). Δίπλα τους η αφρόκρεμα της σύγχρονης ελληνικής κωμωδίας που περιλαμβάνει τους «παλιούς» Ελένη Καστάνη (Ολυμπία), Ελισάβετ Κωνσταντινίδου (Αγγέλα), Τάνια Τρύπη (Λούλα), Ζέτα Δούκα (Αφροδίτη), Δάφνη Λαμπρόγιαννη (Εύα), Παύλο Ορκόπουλο (Θωμά), Μιχάλη Γιαννικάκη (Νικήτα), Αλέξανδρο Γιάννου (Ιορδάνη), Κωνσταντίνο Δανίκα (Γιατρό), Σόλωνα Τσούνη (Αλέξανδρο), Πόπη Χριστοδούλου (γυναίκα Νικήτα).

Νέοι χαρακτήρες στο καστ της «Νήσου 2», ο Νίκος Γεωργάκης (Όττο), ο Σωτήρης Καλυβάτσης (Τζέρι) και η Αγγελική Λάμπρη (Χαρά). Στο ρόλο του παππού Αποστόλη για δεύτερη φορά ο Κώστας Βουτσάς. Τα γυρίσματα της «Νήσου 2» πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Σίφνο, σε σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου, ενώ το σενάριο υπογράφουν και πάλι, η Έλενα Σολωμού και ο Κωστής Παπαδόπουλος. Παραγωγός της ταινίας είναι ο Γιάννης Ιακωβίδης.

Τον Δεκέμβρη του 2009 ένα ολόκληρο νησί με μπροστάρηδες τις τέσσερις «εξουσίες» ήρθαν στα μαχαίρια για μια διαθήκη. Η κατάληξη;

Κάποιοι από τους ήρωες οδηγήθηκαν στη φυλακή, κάποιοι έμειναν στο νησί και κάποιοι πήραν των ομματιών τους. Κι ερχόμαστε στο σήμερα… υποτίθεται πέντε χρόνια μετά!

Ο Μπάμπης (Βλαδίμηρος Κυριακίδης), ο Άγης (Δημήτρης Τζουμάκης) και η Αφροδίτη (Ζέτα Δούκα) εκτίουν τις ποινές τους. Ο πρώτος σε λίγο αποφυλακίζεται με αναστολή, ο δεύτερος έχει μπροστά του πολλά χρόνια, ενώ η χήρα αποφυλακίζεται κανονικά.

Την ίδια στιγμή, ο παπά Λάμπρος (Μιχάλης Μαρίνος) δεν έχει ποίμνιο πια. Εκτίει μια άλλου είδους ποινή, καθώς η Ιερά Μητρόπολη του επέβαλε το επιτίμιο της «εθελοντικής προσφοράς» σε κρατουμένους.

Η μοίρα τα φέρνει έτσι που δύο μόλις ημέρες πριν την αποφυλάκιση, Μπάμπης και Αφροδίτη, γίνονται κατά λάθος μάρτυρες της εξομολόγησης ενός ετοιμοθάνατου βαρυποινίτη στον παπά Λάμπρο. Μαθαίνουν για την ύπαρξη ενός μεγάλου θησαυρού στο νησί, από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, η θέση του οποίου υπάρχει σημειωμένη σε κάποιο χάρτη διαιρεμένου σε δύο κομμάτια. Ο ετοιμοθάνατος δίνει στον παπά Λάμπρο τον μισό χάρτη, αλλά πριν προλάβει να αποκαλύψει το όνομα του κατόχου του υπόλοιπου χάρτη, την «κάνει» για τα Ηλύσια πεδία!

Ο Μπάμπης επωφελείται της ευκαιρίας και εκβιάζει τον παπά Λάμπρο, για να γίνει συνεταίρος του. Ο Άγης μαθαίνοντας για τον θησαυρό οργανώνει την απόδραση του. Η Αφροδίτη, εμπλέκεται στην ιστορία με την σύμπραξη της Εύας (Δάφνη Λαμπρόγιαννη) και του Όττο (Νίκος Γεωργάκης), ενός γερμανού που δεν είναι σε καμία περίπτωση ο ήσυχος άνθρωπος που δείχνει.

Χωρίς να γνωρίζουν οι μεν για τους δε, θα κατέβουν όλοι στο νησί, όπου και θα ξεκινήσει ένα ανελέητο «κυνήγι χαμένου θησαυρού». Στο χάος που θα ακολουθήσει, θα εμπλακούν όλοι οι παλιοί γνώριμοι, μεταξύ των οποίων και το φάντασμα της… Ολυμπίας (Ελένη Καστάνη).