Νέες παραγωγές, αλλά και δύο επανεκδόσεις παλιότερων φιλμ, μάς επιφυλάσσει η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά σήμερα…

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Entourage»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Νταγκ Έλινμε τους: Τζέρεμι Πίβεν, Εμάνουελ Τσρίκι, Έιντριαν Γκρένιερ, Κέβιν Κόνολι

Έχοντας αναλάβει επικεφαλής χολιγουντιανού στούντιο, ο Άρι Γκολντ δίνει το πράσινο φως στον σταρ και φίλο του Βίνσεντ Τσέις να προχωρήσει το πολυδάπανο κινηματογραφικό σχέδιό του, στο οποίο, εκτός από πρωταγωνιστής, θα είναι και σκηνοθέτης.

«Spy»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Πολ Φέιγκμε τους: Μελίσα ΜακΚάρθι, Τζέισον Στέιθαμ, Ρόουζ Μπερν, Τζουντ Λο

Η Σούζαν Κούπερ είναι μια υπάλληλος γραφείου της CIA, ερωτευμένη με τον πράκτορα Μπράντλεϊ Φάιν, τον οποίο καθοδηγεί στις αποστολές του. Όταν ο τελευταίος σκοτώνεται και ονόματα πρακτόρων αποκαλύπτονται, εκείνη προσφέρεται να αναλάβει δράση ως ενεργή κατάσκοπος που θα προσπαθήσει να σταματήσει τα σχέδια μιας αδίστακτης εμπόρου όπλων.

«Το Μικρό Νησί»

Ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Αλμπέρτο Ροντρίγκεζμε τους: Χαβιέρ Γκουτιέρεζ, Ραούλ Αρεβάλο, Χεζούς Κάστρο

Σε μια ισπανική κωμόπολη του 1980 δύο αστυνομικοί προσπαθούν να εξιχνιάσουν την υπόθεση εξαφάνισης δύο νεαρών κοριτσιών. Η έρευνά τους θα τους οδηγήσει σε σκοτεινά μονοπάτια, τα οποία θα γίνουν ακόμα πιο επικίνδυνα από τις ιδεολογικές κι επαγγελματικές διαφορές μεταξύ τους.

«Σφυρίζοντας για τον Έρωτα»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζάστιν Ρίαρντονμε τους: Κρις Έβανς, Μισέλ Μόναγκαν, Τόφερ Γκρέις

Ένας σεναριογράφος προσπαθεί να γράψει μια ρομαντική κομεντί, αν και δεν πιστεύει στον έρωτα. Μέχρι που γνωρίζει την κατάλληλη, αλλά δεσμευμένη γυναίκα…

«Καθηγητής με το Ζόρι»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μαρκ Λόρενςμε τους: Χιου Γκραντ, Μαρίζα Τομέι, Άλισον Τζάνεϊ, Τζέι Κέι Σίμονς

Ένας βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος που έχει χάσει την έμπνευσή του και δεν βρίσκει δουλειά στο Χόλιγουντ, αναλαμβάνει τη θέση καθηγητή σε ένα επαρχιακό κολέγιο. Αδιάφορος και μπλαζέ, θα αλλάξει συμπεριφορά όταν γνωρίσει μια μαθήτριά του που μεγαλώνει μόνη τις κόρες της και κάνει δύο δουλειές για να πάρει πτυχίο.

«Λύσσα Κακιά»

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Νίκος Ζερβόςμε τους: Ζωή Ζέρβα, Γιώργο Καραμίχο, Τάκη Χρυσικάκο

Η καθημερινότητα μιας ομάδας αγοριών και κοριτσιών που σπουδάζουν σε δραματική σχολή.

«Ο Δολοφόνος της Λεωφόρου»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Άιντα Λουπίνομε τους: Έντμοντ Ο’Μπράιαν, Φρανκ Λάβτζοϊ, Γουίλιαμ Τάλμαν

Δυο φίλοι φεύγουν για ψάρεμα και στο δρόμο παίρνουν με οτοστόπ έναν άγνωστο. Αυτός όμως αποδεικνύεται ψυχοπαθής κατάδικος, ο οποίος τους ανακοινώνει πως στο τέλος του ταξιδιού θα τους δολοφονήσει. Σφιχτοδεμένο θρίλερ γεμάτο ένταση και διαρκή αγωνία, αποτελεί το μοναδικό φιλμ νουάρ σκηνοθετημένο από γυναίκα (τη διάσημη σταρ Άιντα Λουπίνο).

«Παράκαμψη»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Έντγκαρ Ούλμερμε τους: Τομ Νιλ, Αν Σάβατζ

Ο Αλ Ρόμπερτς είναι ένας πιανίστας που ξεκινά από την Νέα Υόρκη για να βρει το κορίτσι του στο Λος Άντζελες. Κάνοντας οτοστόπ, συναντά έναν χαρτοπαίκτη ο οποίος πεθαίνει μυστηριωδώς. Φοβούμενος την αστυνομία, οικειοποιείται την ταυτότητά του, κάτι που θα τον οδηγήσει σε απρόβλεπτους μπελάδες. Υποδειγματικό b-movie που συνδυάζει το σκοτεινό ύφος του φιλμ νουάρ, την αφηγηματική λιτότητα του αστυνομικού θρίλερ και την κοφτερή κοινωνιολογική ματιά των σπουδαίων ταινιών είδους της χρυσής χολιγουντιανής εποχής.