Και η στιγμή που περιμέναμε, ειδικά οι πολυάριθμοι φαν του Τζόκερ, έφτασε. Ο «Joker: Τρέλα για Δύο» κάνει πρεμιέρα απόψε, με το σίκουελ να διχάζει μέχρι στιγμής το κοινό και τις απόψεις να διίστανται. Σε κάθε περίπτωση, είναι μία από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, με έναν Χοακίν Φίνιξ που τα «σπάει» και πάλι ερμηνευτικά, μία Lady Gaga πολύ καλή στον ρόλο της και γενικά -εκτός απροόπτου- θα δούμε τον Τζόκερ στα Όσκαρ υποψήφιο σε κάποιες κατηγορίες.

Και αν η προηγούμενη εβδομάδα ήταν «φορτωμένη» με πρεμιέρες, τώρα έχουμε μόλις τρεις, τον Τζόκερ, την αντιφασιστική ταινία από την Ισπανία «Τα 13 Τριαντάφυλλα» και την παιδική «Μικροί Ήρωες σε Δράση».

Joker: Τρέλα για Δύο

Σκηνοθεσία: Τοντ Φίλιπς
Σενάριο: Σκοτ Σίλβερ, Τοντ Φίλιπς
Μουσική: Χίλντουρ Γκούντναντότιρ
Πρωταγωνιστούν: Χοακίν Φίνιξ, Lady Gaga, Μπρένταν Γκλίσον, Κάθριν Κίνερ, Ζαζί Μπιτζ
Διάρκεια: 138 λεπτά
Διανομή: Tanweer

Η υπόθεση
Όταν χαμογελάς, ο κόσμος όλος χαμογελάει μαζί σου. Το «Joker: Τρέλα για Δύο» βρίσκει τον Άρθουρ Φλεκ έγκλειστο στο ψυχιατρικό άσυλο Arkham, εν αναμονή της δίκης του για τα εγκλήματα που διέπραξε ως Joker. Ενώ παλεύει με τη διχασμένη του προσωπικότητα, ο Άρθουρ όχι μόνο σκοντάφτει πάνω στην πραγματική αγάπη, αλλά ανακαλύπτει και τη μουσική που πάντα έκρυβε μέσα του.

Μικροί Ήρωες σε Δράση

Σκηνοθεσία: Χουάν Χεσούς Γκαρθία Γαλότσα & Πέδρο Σολίς Γκαρθία
Σενάριο: Ζόρντι Γκασούλ, Χαβιέ Μπαρέιρα
Μουσική: Φερνάντο Βελάσκεζ
Με τις φωνές των: Μαρία Κάνθερ, Αρης Κυπριανού, Βίκη Γεωργιάδου, Σαββίνα Γεωργίου, Πέτρος Κονόμου, Μιχάλης Καζάκας, Μαριλένη Σταύρου, Γιάννης Καραούλης, Ανδρέας Αραούζος
Διάρκεια: 93 λεπτά
Διανομή: The Film Group

Η υπόθεση
Η Μαίρη και ο Τομ, είναι δύο αχώριστα ορφανά αδέρφια από την Ιρλανδία, που φτάνουν στην Νέα Υόρκη και ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι με τρένο διασχίζοντας την Άγρια Δύση, όπου θα γνωρίσουν έναν ξεχωριστό καινούριο φίλο, που θα τους αλλάξει την ζωή για πάντα. Με συμμάχους την περιέργειά, την ομαδική δουλειά και την φιλία, θα έρθουν αντιμέτωποι με τρομερούς αντιπάλους, θα συναντήσουν απρόσμενους φίλους, απροσδόκητους ήρωες και θα μπλέξουν σε απίστευτες περιπέτειες στην αναζήτησή τους για ένα νέο σπίτι.

Τα 13 Τριαντάφυλλα

Σκηνοθεσία: Εμίλιο Μαρτίνεζ Λάζαρο
Σενάριο: Εμίλιο Μαρτίνεζ Λάζαρο, Πέδρο Κόστα Μαστέ
Μουσική: Ροκ Μπάνιος
Πρωταγωνιστούν: Πίλαρ Λόπεζ ντε Αγιάλα, Βερόνικα Σάντσεζ, Μάρτα Εντούρα, Νάντια ντε Σαντιάγκο
Διάρκεια: 122 λεπτά
Διανομή: New Star

Η υπόθεση
Μετά τη νίκη των φρανκικών στρατευμάτων το 1939, ο Φράνκο υπόσχεται ότι θα τιμωρηθούν μόνο όσοι από τους αντιπάλους έχουν «ματωμένα χέρια». Δεκατρείς γυναίκες που δεν είχαν ωστόσο διαπράξει κανένα έγκλημα, συλλαμβάνονται με την κατηγορία της ανταρσίας και καταδικάζονται σε θάνατο.