Το 2000, ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ παρουσίασε στον κόσμο τον Maximus Decimus Meridius στην ταινία «Μονομάχος».

Στο ιστορικό έπος πρωταγωνιστούσε ο Russell Crowe υποδυόμενος τον Maximus, έναν Ρωμαίο στρατηγό που πουλήθηκε στη σκλαβιά αφού προδόθηκε από τον Commodus (Joaquin Phoenix), τον διψασμένο για εξουσία γιο του αυτοκράτορα.

Ο Maximus γίνεται μονομάχος και ορκίζεται να εκδικηθεί τον Commodus για τη δολοφονία της οικογένειάς του. Ο Μονομάχος ήταν η δεύτερη πιο εμπορική ταινία του 2000 και κέρδισε πέντε Όσκαρ, μεταξύ των οποίων το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Crowe.

Είκοσι τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Σκοτ επιστρέφει στην αρένα του αίματος και της άμμου με την πολυαναμενόμενη συνέχειά του, τον «Μονομάχο ΙΙ».

Η ταινία -μία από τις πιο αναμενόμενες για το 2024- θα ακολουθεί τον ενήλικα Lucius Verus, γιο της Lucilla και ανιψιό του Commodus.

Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 22 Νοεμβρίου του 2024, με τα γυρίσματά της να έχουν ολοκληρωθεί από τον Ιανουάριο του 2024.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας

Ο πρωταγωνιστής του «Aftersun» Paul Mescal θα υποδυθεί τον Lucius, ενώ η Connie Nielsen θα επιστρέψει στον αρχικό της ρόλο ως Lucilla.

«Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο αγχωμένος είμαι μιλώντας ειδικά για αυτή την ταινία, γιατί είναι σίγουρα η μεγαλύτερη που έχω κάνει», δήλωσε ο Mescal σύμφωνα με το digitaltrends.com. «Αισθάνομαι πραγματικά ενθουσιασμένος, αλλά είναι δύσκολο να ξεφύγω λίγο από την κληρονομιά της ταινίας… Νομίζω ότι είναι πολύ καλά γραμμένη και αποτίνει φόρο τιμής στην πρώτη ταινία, αλλά είναι κάτι που νομίζω ότι μπορώ να μπω και να το κάνω άνετα δικό μου».

Παρόλο που ο Mescal είναι ο πρωταγωνιστής της ταινίας, υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον για το ποιον θα μπορούσε να υποδυθεί ο Washington στην ταινία, σε μεγάλο βαθμό λόγω της απίστευτης καριέρας του στο Χόλιγουντ. Αν και οι περισσότερες λεπτομέρειες για τον χαρακτήρα του Washington έχουν κρατηθεί μυστικές, ο Ridley Scott αποκάλυψε μερικά πράγματα γι’ αυτόν.

Σύμφωνα με το EW, ο Denzel Washington θα πρωταγωνιστήσει στο πλευρό του Mescal ως πρώην μονομάχος που κέρδισε την ελευθερία του και έγινε πλούσιος έμπορος όπλων και εμπορευμάτων. Ωστόσο, ο χαρακτήρας του Washington εξακολουθεί να κρατάει κακία στους αυτοκράτορες.

* Σε προηγούμενη εκδοχή του άρθρου παρουσιαζόταν ένα fan-made trailer, το οποίο πλέον έχει αφαιρεθεί.