Η νέα υπερφυσική σειρά του Paramount+ έχει τίτλο «Wolf Pack» και είναι μια δημιουργία του Jeff Davis γνωστός για την ανάπτυξη των 6 σεζόν του Teen Wolf. Και μπορεί οι δυο σειρές να αποτελούν έμπνευση του ίδιου δημιουργού ωστόσο δεν μοιράζονται το ίδιο σύμπαν. Έχουν όμως ένα άλλο κοινό. Και οι δυο σειρές εστιάζουν στο ίδιο υπερφυσικό πλάσμα, τους λυκανθρώπους.

Η σειρά «Wolf Pack» είναι βασισμένη στην σειρά ομότιτλων βιβλίων του Edo van Belkom που κυκλοφόρησαν το 2004. Η σειρά είναι διαθέσιμη στην χώρα μας από το Cosmote Tv που έχει φέρει και τα 8 επεισόδια της 1ης σεζόν.

Η ιστορία μας εξελίσεται σε μια μικρή πόλη της Καλιφόρνια, όταν μια τεράστια φωτιά ξεσπά ένα σχολικό γεμάτο με μαθητές βρίσκεται σε κίνδυνο. Πανικόβλητοι κάποιοι μαθητές θα επιχειρήσουν να διαφύγουν χωρίς όμως να ξέρουν πως η πραγματική απειλή βρίσκεται εκεί έξω. Έτσι γνωρίζουμε τους πρώτους κεντρικούς πρωταγωνιστές μας τον Everett (Armani Jackson) και την Blake (Bella Shepard), οι δύο έφηβοι στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν δέχονται επίθεση από άγρια ζώα που τρέχουν να ξεφύγουν από την φωτιά κάπως έτσι οι δυο τους θα δαγκωθουν από κάτι. Το δάγκωμα όχι μόνο δεν θα τους σκοτώσει αντιθέτως θα επουλωθεί αρκετά γρήγορα με τους ίδιους να παρατηρούν αλλαγές στο σώμα τους και τις αντοχές τους. Κάπως έτσι θα έρθουν κοντά προσπαθώντας να καταλάβουν το τι τους συνέβη.

Από την άλλη έχουμε τα υπόλοιπα μέλη της «αγέλης» δύο αδέρφια τον Harlan (Tyler Lawrence Gray) και την Luna (Chloe Rose Robertson) που πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο με τους προαναφερθέντες. Η μόνη τους διαφορά είναι ότι τα δύο αδέρφια είναι γεννημένα ως λυκάνθρωποι οπότε ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει. Ένα κάλεσμα θα τους φέρει κοντά και θα δημιουργήσουν μια ομάδα με αρκετές εντάσεις και προβλήματα. Παράλληλα ένας δολοφόνος φαίνεται να στοχεύει λυκανθρώπους και η επιθεωρητρια Kristin Ramsey προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από την φωτιά που ακόμη καίει. Τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να ζουν με τις νέες τους δυνάμεις ενώ ένας δεσμός δημιουργείται μεταξύ τους, καλούνται να καταφέρουν να επιβιώσουν από όποιον ή ότι τους κυνηγάει ενώ αποκαλύψεις από το παρελθόν τους φέρνουν στην επιφάνεια έξυπνες ανατροπές και εξελίξεις.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Το Wolf Pack είναι μια σειρά που έχει ένα δίκοπο μαχαίρι από πάνω της και αναφέρομαι στον δημιουργό της. Από την μια η επόμενη τηλεοπτική κίνηση του Jeff Davis μπορεί να χαρίσει τηλεοπτικό κοινό στην σειρά, από την άλλη όμως η σύγκριση με το Teen Wolf ίσως δώσει πάτημα για αρνητικά σχόλια από όσους δεν της δώσουν τον χρόνο που χρειάζεται για να πει την ιστορία της. Το Wolf Pack γενικά είχε έναν παράξενο ρυθμό στην 1η του σεζόν καθώς ξεκινά κάπως αδύναμα και καθώς τα επεισόδια προχωρούν και οι εξελίξεις έρχονται σε κάνει να σκέφτεσαι ότι ίσως τελικά αξίζει ο χρόνος που επενδύεις στην σειρά. Ένα ακόμη δυνατό χαρτί της σειράς είναι η τηλεοπτική επιστροφή της Sarah Michelle Gellar στο είδος του υπερφυσικού μετά την επιτυχία της στην σειρά Buffy The Vampire Slayer στα ’90s.

Η συμμετοχή της αρχικά ίσως φανεί αδιάφορη αλλά σίγουρα ο χαρακτήρας της έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία να πει. Οι χαρακτήρες γενικά δεν είναι και οι πιο πρωτότυποι που θα δείτε σε σειρά του είδους και κάποιες φορές αναπτύσσονται και άχαρα έχουν όμως ότι χρειάζεται για να κερδίσουν το κοινό τους και να γίνουν η επόμενη γενιά τηλεοπτικών λυκανθρώπων. Είναι σαν κάτι να τους λείπει αλλά συλλογικά όλοι μαζί βγάζουν κάτι ευχάριστο στον θεατή ιδικά όσο δένονται μεταξύ τους και δημιουργούν μια φιλική σχέση.Το μεταξύ τους δέσιμο θεωρώ πως είναι πυρήνας της σειράς και το interaction των χαρακτήρων μπορεί να γίνει αρκετά απολαυστικό καθώς περνούν τα επεισόδια. Ερμηνευτικά επίσης μικροί και μεγάλοι πατάνε πολύ καλά στους ρόλους τους για τα δεδομένα μιας τέτοιας σειράς.

Κάτι που δεν πάει πολύ καλά στο Wolf Pack είναι τα εφέ του. Πιο συγκεκριμένα θα έλεγα δεν πήγε καθόλου καλά η διαχείριση του Budget που είχαν για τα εφέ καθώς υπάρχουν σκηνές φτιαγμένες πολύ όμορφα και υπάρχουν στιγμές που τα εφε πάνε περίπατο και το αποτέλεσμα βγαίνει πολύ κακό σε κάτι πολύ απλό. Έκπληξη είναι η σκηνοθεσία της σειράς που μας συχνά μας δίνει μια αρκετά κινηματογραφική εικόνα και ποιότητα.

Το Paramount+ δημιούργησε την επόμενη σειρά λυκανθρώπων και ενώ έχει κάποιες αδυναμίες σίγουρα θα την πρότεινα σε κάποιον που αγαπάει το είδος, απλά χρειάζεται λίγο χρόνο και το μυστήριο σε συνδυασμό με τους χαρακτήρες που σιγά σιγά θα συμπαθήσεις δίνουν κάτι απολαυστικό. Η μοίρα της σειράς δεν έχει αποφασιστεί ακόμη κρίθηκε αυστηρά από τους κριτικούς αγαπήθηκε όμως αρκετά από το κοινό της. Εμείς ελπίζουμε ωστόσο να έχουμε και 2η σεζόν καθώς το φινάλε της 1ης σεζόν δίνει πάσα για μια πολύ δυνατή ιστορία αν προχωρήσει και σίγουρα αξίζει μια ευκαιρία να πεί την ιστορία της.

https://www.youtube.com/watch?v=7vwYYmEd3J8