Θέλετε απόψε να βγείτε έξω αλλά σας προβληματίζουν τα χρήματα; Μην ανησυχείτε, γιατί καθημερινά στις πόλεις διοργανώνονται εκδηλώσεις ακόμα και για άδεια πορτοφόλια!

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ φιλοξενεί απόψε στις 20:00 τη θεατρική παράσταση «Νίτσε» του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Θεοδόση Πελεγρίνη, η οποία είναι εμπνευσμένη από τη ζωή, τη δράση και τις ιδέες του Γερμανού φιλόσοφου του 19ου αιώνα που έμεινε στην ιστορία για τους αφορισμούς του. Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, σε συνεργασία με μια ομάδα επαγγελματικών ηθοποιών, μέσα από μια άρτια θεατρική παράσταση επιχειρεί να φέρει τον θεατή σε επαφή με τον τρόπο σκέψης του Φρειδερίκου Νίτσε.

Σκηνοθεσία: Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης
Μουσική: Διαμαντής Στατήρης
Παίζουν: Θεοδόσης Πελεγρίνης (Συγγραφέας)
Ιουλία Καλογρίδη (Αδελφή – Ρόζα)
Νίκος Σμυρνάκης (Συνθέτης)

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Α.Π.Θ. διοργανώνει επίσης έκθεση αφιερωμένη σε έναν μεγάλο καλλιτέχνη του τέλους του 19ου αιώνα στον Toulouse Lautrec και μαζί μιαν αναδρομή σε αυτή την γοητευτική και κρίσιμη εποχή, την Belle Époque, που καθόρισε εξελίξεις και συμπεριφορές του 20ού αιώνα.

Τέλος «Φωτογραφικό οδοιπορικό στο Άγιον Όρος, 1969-2001» από τον Κώστα Μπαλάφα. Διοργάνωση: Φωτογραφικό Αρχείο Μουσείου Μπενάκη. Στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης από 1 μέχρι 31 Δεκεμβρίου.