Όταν πρόκειται για σειρές, οι οποίες είναι βασισμένες σε αληθινά γεγονότα σίγουρα ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε και προσεγγίζουμε τις σειρές είναι διαφορετικός, ειδικά όταν πρόκειται για σειρές που μας αφηγούνται μεγάλες καταστροφές όπως το Chernobyl του HBO ή το Five Days at Memorial του Apple TV.

Σε αυτή την περίπτωση το Netflix μας φέρνει το High Water, το οποίο μέσα σε 6 επεισόδια μας αφηγείται μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές που καλείται να αντιμετωπίσει η Πολωνία του ‘97. Η σειρά αναμειγνύει φανταστικούς χαρακτήρες με τα αληθινός γεγονότα όπως μας λέει και στην αρχή του πρώτου επεισοδίου.

Το Ιούλιο του 1997, επιστήμονες και η τοπική κυβέρνηση έρχονται αντιμέτωποι με μια πιθανή καταστροφική πλημμύρα, η απειλεί την πόλη Wrocław στην Πολωνία. Έτσι η τοπική κυβέρνηση, με τον φιλόδοξο πολιτικό Jakub Marczak (Tomasz Schuchardt) φέρνουν μια υδρολόγο με ένα αρκετά περίπλοκο παρελθόν, την Jaśmina Tremer (Agnieszka Żulewska) προκειμένου η ίδια να αξιολογήσει την κρίσιμη κατάσταση.

Έτσι η Jasmina έχει την δύσκολη αποστολή να προσπαθήσει να πείσει την τοπική κοινωνία και την τοπική διοίκηση πως η πλημμύρα είναι αναπόφευκτη και πως θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Με κάθε επεισόδιο βλέπουμε πως χειροτερεύει η κατάσταση με την πλημμύρα αλλά και πως οι κάτοικοι αντιδρούν και προσπαθούν την αντιμετωπίσουν ενωμένοι.

Πέρα από το τραγικό γεγονός της πλημμύρας η σειρά επικεντρώνεται και στην προσωπική ζωή της Jasmina και αρχίζουμε να ανακαλύπτουμε πράγματα για την σύνδεση της με την τοπική κοινωνία και τον Jakub Marczak. Έτσι η Jasmina καλείται να έρθει αντιμέτωπη όχι μόνο με την πλημμύρα αλλά και με τα λάθη του παρελθόντος της, τα οπός βγαίνουν στην επιφάνεια. Ίσως κάτι που θα ήθελα να δω περισσότερο στην σειρά ήταν το προσωπικό κομμάτι του χαρακτήρας αν και κατανοώ ότι το βασικό επίκεντρο ήταν η πλημμύρα.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Το High Water μας αφηγείται μια τραγωδία κατά την οποία οι άνθρωποι καλούνται να αντιμετωπίσουν πράγματα από τα οποία εντέλει δεν μπορούν να ξεφύγουν καθώς πρέπει να λάβουν άμεση δράση. Οι δημιουργοί της σειράς έκαναν αρκετά καλή δουλειά χτίζοντας την αγωνία με κάθε επεισόδιο και δείχνοντας μας πως ένας μέρος της καταστροφής οφείλονταν και στην αδυναμία των ιθυνόντων να πάρουν τις σωστές αποφάσεις. Αν σας αρέσουν σειρές αυτού του είδους, η πολωνική σειρά κάνει πολύ δουλειά και δεν θα σας απογοητεύσει!