Αν νομίζετε πως η θέση εκείνου του παλιού καρό τραπεζομάντιλού σας είναι στα σκουπίδια είστε πολύ γελασμένες. Αντί για τον κάλαθο των αχρήστων μπορεί να αποκτήσει περίοπτη θέση στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας μόλις μεταμορφωθεί σε γιρλάντα, στολίδι και ένα σωρό ακόμα διακοσμητικά αντικείμενα. Και εκείνο το παλιό πουλόβερ που μπήκε στο πλύσιμο δε χρειάζεται να περιμένει τη νεογέννητη ανιψιά σας να μεγαλώσει, μπορεί τώρα κιόλας να γίνει ένα ωραιότατο χριστουγεννιάτικο δεντράκι!

Το μόνο που χρειάζεται για να συμβούν αυτά και άλλα πολλά είναι φαντασία, τα κατάλληλα εργαλεία και η βοήθεια ενός εξπέρ στις μεταμορφώσεις υλικών.

Η εικαστικός και σκηνογράφος Μαρία Βασιλάκη σας δείχνει από 13 έως 15 Δεκεμβρίου στο «6 D.O.G.S» πώς στο Χριστουγεννιάτικο workshop του κύκλου σεμιναρίων «μην πετάξεις τίποτα». Αφού σας συστήσει στα απαραίτητα υλικά (κλωστές, νήματα, θερμοκολλητικά, φερμουάρ και πολλά πολλά ακόμα υλικά ραπτικής και κατασκευών) και εργαλεία (βελόνες, ψαλίδια κ.α.) σας μαθαίνει τον τρόπο και σας χαρίζει, μαζί με τις πολύτιμες νέες γνώσεις και το know how, και τα απαραίτητα αξεσουάρ για να συνεχίσετε το έργο σας για όσο θέλετε, μετά τη λήξη του workshop. Εσείς φέρτε μόνο το τραπεζομάντιλο ή όποιο (μα όποιο όμως) άχρηστο ρούχο ή ύφασμα διαθέτετε για να του δώσετε, μαζί της, νέα ζωή.

Φέρτε μόνο την πρώτη ύλη (π.χ. ένα παλιό ρούχο) και αποκτήστε τα υλικά που θα γίνουν δικά σας μετά το τέλος του σεμιναρίου), τις τεχνικές (πατρόν, ράψιμο στο χέρι, patchwork, applique κ.α.) και τις γνώσεις για να υλοποιήσετε τις ιδέες σας.

Θέμα του workshop, χριστουγεννιατικες δημιουργιες απο παλια ρουχα, υφασματα για διακοσμηση για το σπιτι.Σκοπος, δημιουργική σκέψη, απο κατι παλιό- φτιαχνω κατι καινούριο.Επίσης, μαθαινω τροπους για να κάνω αυτό που σκέφτηκα -πως μπορώ π.χ ενα παλιό τραπεζομάντηλο να το κανω στολίδια, γυρλάντα, και άλλα διακοσμητικά χριστουγεννιατικα στοιχεία.

Η διάρκεια σεμιναρίου είναι 3 ώρες, μέσα στις οποίες γίνεται αρχικά μια γνωριμία με διάφορα υλικά (κλωστές, νήματα, θερμοκολλητικά υλικά, φερμουάρ, και πολλα αλλα) και εργαλεια (βελονες, ψαλιδια, θερμοκόλληση και άλλα) και πως μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε.Κατόπιν, γίνεται πρακτική εφαρμογή όλων αυτών σε συγκεκριμένο θέμα που δουλεύει ο κάθε ένας. Εκτός απο την “πρωτη ύλη”-π.χ ένα παλιό ρουχο, ολα τα αλλα υλικα οι συμμετέχνοντες θα τα βρούν στο χωρο.¨Ετσι φευγοντας, εκτος απο τις γνώσεις που απέκτησε ο καθένας πέρνει μαζι του και τις κατασκευές του, καθως και καποια βασικα υλικα που θα χρειαστεί για να συνεχισει τις κατασκευές του και στο σπιτι!!

Διάρκεια Σεμιναρίου: 3 ώρες
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα
Κόστος σεμιναρίου: 30 €
Ώρες: 19.00 -22.00/ Δευτέρα-Τρίτη- Τετάρτη