Ποιος είπε ότι το καλοκαίρι δεν μπορείς να απολαύσεις ένα πλούσιο, χορταστικό και άκρως αξιοζήλευτο brunch. Για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με τον πιο απολαυστικό τρόπο, στο κέντρο της Αθήνας θα βρεις στέκια που θα σε βάλουν σε πειρασμό για απολαύσεις χωρίς ενοχές!

Το τραπέζι γεμίζει με αλμυρές και γλυκές δημιουργίες, καφέ, ένα ποτήρι κρασί ή cocktails και η παρέα περνάει τις πιο όμορφες και χαλαρές στιγμές στην πόλη.

Ergon House

Η αρχή για το επιτυχημένο concept έγινε στη Θεσσαλονίκη, εκεί που σίγουρα γνωρίζουν από νόστιμους μεζέδες, και η συνέχεια ήρθε τόσο με καταστήματα στο εξωτερικό όσο και με αυτό της Αθήνας. Στο Ergon House, επί της Μητροπόλεως (νο 23) την τιμητική τους έχουν οι ελληνικές γεύσεις, ιδωμένες στην πιο δημιουργική εκδοχή τους. Στην κουζίνα χρησιμοποιούνται προϊόντα και πρώτες ύλες που θα βρείτε και στο χώρο του deli, στην περίπτωση που θέλετε να προμηθευτείτε επιλεγμένα προϊόντα από όλη την Ελλάδα για το σπίτι.

Zampano

Η φίνα ελληνική κουζίνα έχει την τιμητική της στο Zampano (Σαρρή 18), προτάσεις της οποίας συνοδεύονται ιδανικά με τις προτάσεις της προσεγμένης οινικής λίστας. Εκλεκτικιστικός χώρος στου Ψυρρή και μια περιρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργεί την εντύπωση ότι είστε πρωταγωνιστές σε ταινία του Φελίνι -στο La Strada, άλλωστε, του Ιταλού σκηνοθέτη οφείλει και την ονομασία του.

Hill Athens

Σε μία υπέροχη τοποθεσία με θέα που στην κυριολεξία κόβει την ανάσα, το Hill Athens, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, με φυσικό φόντο την Ακρόπολη, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του κέντρου και του brunch. Το brunch menu του είναι βγαλμένο από την Ελληνική παράδοση με γεύσεις που σίγουρα θα σας συγκινήσουν, ενώ μια πληθώρα επιλογών σε πιάτα ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες.

Warehouse

Με χαλαρό και ταυτόχρονα προσεγμένο χώρο, φιλική ατμόσφαιρα και ένα περιβάλλον που κρατάει το ενδιαφέρον, αυτή η «αποθήκη» στα Εξάρχεια έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που σε κάνουν να την αποκαλέσεις άμεσα στέκι σου. Το Warehouse (Βαλτετσίου 21) είναι ένα all day speciality coffee, wine & cocktail bar που δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι και αγάπη, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνογνωσία του καφέ, το κρασί, τα cocktails και τις προσεγμένες γεύσεις για να αποτελέσει σημείο αναφοράς στη διαχρονική γειτονιά των Εξαρχείων. Το Warehouse, λοιπόν, το πρωί πίνει καφέ από υψηλής ποιότητας χαρμάνια και μονοποικιλιακούς από επιλεγμένες χώρες παραγωγής καφέ παγκοσμίως και συνοδεύει με προσεγμένες γευστικές επιλογές από τον πρωινό κατάλογο.

Barreldier

Αν και οι περισσότεροι το έχουν συνδυάσει με τα νυχτοπερπατήματά τους στο κέντρο της πόλης -καθόλου τυχαίο άλλωστε καθώς διαθέτει μία από τις πιο δυνατές μπάρες στην Αθήνα- στο Barreldier, στη στοά Μπολάνη επί της Βουλής θα δοκιμάσετε, επίσης, πλούσιες και γευστικές προτάσεις σε brunch, και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Πεϊνιρλί με ολόκληρο αβγό, scrubbled eggs με κρουασάν, pancakes αλμυρά και γλυκά στις προτάσεις που σίγουρα βάζουν σε πειρασμό.