Τι χρειάζεται κανείς για να περάσει καλά; Καλή παρέα και έναν περιποιημένο χώρο που να τον κάνει να νιώθει όμορφα και οικεία. Όπως συμβαίνει και με τα στέκια που ακολουθούν, με υπέροχους εξωτερικούς, αλλά και εσωτερικούς χώρους, από την Κηφισιά και το Χαλάνδρι μέχρι το κέντρο της Αθήνας.

Artisanal

Σε καμία περίπτωση η υπέροχη αυλή του Artisanal δεν θυμίζει αστικό τοπίο, παρόλο που βρίσκεται μια ανάσα από την Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος της Κηφισιάς (Ζηρίνη 2). Στην κουκλίστικη αυλή του, λοιπόν, πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από τα έντονα χρώματα, τα πολλά λουλούδια, το πράσινο και τα αρώματα, καθώς και το ιδιαίτερο design που καθιστούν το Artisanal σε αγαπημένο meeting point. Με φόντο το πανέμορφο σκηνικό του, λοιπόν, απολαύστε γευστικά cocktails ή ένα δροσερό απεριτίφ, τα οποία συνοδεύονται ιδανικά με κάποια από τις γευστικές προτάσεις του καταλόγου.

42 Barstronomy Athens

Ατμοσφαιρικό μπαρ στον πεζόδρομο επί της Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας, με φιλόξενη αισθητική και κλασάτο feeling. Εκλεπτυσμένος χώρος, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, που ξεχωρίζει στις προτάσεις του κέντρου για τα εξαιρετικά cocktails, τα premium αποστάγματα και το αρμονικό «πάντρεμα» ποτού και φαγητού που χαρακτηρίζει άλλωστε και τον όρο «barstronomy».

Καμπεθόν

Ψηλά δέντρα, χαλικάκι, πέτρινοι τοίχοι, αιώρες και ατμοσφαιρικός φωτισμός κάνουν την αυλή του Καμπεθόν στο Μεταξουργείο (Πληροφορίες Κεραμεικού 110) να μοιάζει με μικρή καλοκαιρινή όαση στην καρδιά της πόλης. Σε αυτή τη μαγική αυλή θα απολαύσετε καλοφτιαγμένα μεζεδάκια, ενώ φυσικά, μπορείτε να το επιλέξετε τόσο για έναν απογευματινό καφέ, όσο και για ένα ποτό στο ατμοσφαιρικό του περιβάλλον.

Drunk Sinatra

Την αρχή για τη δημιουργία της καθιερωμένης πιάτσας στον πεζόδρομο της Θησέως έκανε το πολυαγαπημένο Drunk Sinatra -δεν υπάρχει Αθηναίος που να αγαπάει το κέντρο και να μην έχει περάσει από την μπάρα του για σπιτική σανγκρία και χορό. Η στοά του σφύζει από νεανικό κόσμο που το επιλέγει για τα εξαιρετικά cocktails και την fun ατμόσφαιρά του.

Hide & Seek

Εάν αναζητάτε μία εξωτική απόδραση από την καθημερινότητα, τότε θα βρείτε το καταφύγιο σας στο Hide & Seek (Λεωφόρος Κηφισίας 254). Στο βάθος ενός διαδρόμου στην Κηφισίας, στο ύψος του Χαλανδρίου, θα ανακαλύψετε μια ατμοσφαιρική, δενδρόφυτη αυλή που θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε σε απόσταση αναπνοής από την πολύβουη λεωφόρο και θα σας βάλει σε mood διακοπών.

Στα δυνατά χαρτιά του η ενημερωμένη μπάρα με τα ευφάνταστα cocktails των ταλαντούχων bartenders που ταιριάζουν ωραία με τα πιάτα του μενού και καλύπτουν κάθε γούστο.

Ipitou

Το Ipitou bar, μαγαζί- τρύπα, στον ομώνυμο πεζόδρομο, μαζεύει τον περισσότερο κόσμο στον εξωτερικό του χώρο, ενώ φημίζεται για τα περιποιημένα και άκρως ενδιαφέροντα cocktails του. Πρόκειται για ένα χαλαρό και νεανικό, street bar με ευρωπαϊκό αέρα, ενημερωμένη κάβα με σπάνιες ετικέτες, swing και funky μουσικές.

Μπλε Παπαγάλος

Vintage αισθητική, όμορφα έπιπλα-αντίκες, ταξιδιάρικες μουσικές και μια αίσθηση ότι βρισκόμαστε στο εξοχικό φίλων, κάνουν κάθε επίσκεψη στο Μπλε Παπαγάλο (Λεωνίδου 31), στο Μεταξουργείο, να μοιάζει με μικρή απόδραση από την καθημερινότητα. Στα συν οι λίγες αλλά καλές γευστικές προτάσεις, τα εξαιρετικά γλυκά και τα εξωτικά cocktails που παίρνουν τη σκυτάλη το βράδυ.