H νέα μίνι σειρά The Staircase του HBO Max βασίζεται στο ομότιτλο docuseries του Jean-Xavier de Lestrade του 2004, που είναι διαθέσιμο στο Νetflix. Eίδαμε τη πρεμιέρα της σειράς και είμαστε εδώ για να μοιραστούμε τις εντυπώσεις μας.

Γενικές Εντυπώσεις: Όσο αφορά την προοπτική δεν είδαμε αρκετά διαφορετικά στοιχεία από την αληθινή ιστορία στην πρεμιέρα της. Αυτό που καθηλώνει είναι η ερμηνεία του Colin Firth ως Michael Peterson του συγγραφέα, που κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε τη γυναίκα του το Δεκέμβριο του 2001.

911: H σειρά, ξεκινά το 2017, με μια αρχικά τυπική μέρα για τους Petersoν. Σύντομα γυρίζει πίσω στη νύχτα που βρήκε τη σύζυγό του, Kathleen (Toni Collette), αιμόφυρτη στο κάτω μέρος των σκαλοπατιών στο σπίτι τους στο Durham της Βόρειας Καρολίνας. Είναι μια τρομακτική εισαγωγική σκηνή, όχι μόνο για τα εφέ στο σώμα της Kathleen, αλλά και για τη δυνατή ερμηνεία- αντίδραση του Firth, κορυφώνοντας την αγωνία για το κοινό. Στη πρεμιέρα επίσης γνωρίσαμε λίγο παραπάνω την οικογένεια, με τη σταδιακή παρουσίαση των πέντε παιδιών της οικογένειας. Ακόμη, προσπαθούμε να γνωρίσουμε λίγο παραπάνω το θύμα, την Kathleen μέσω χρονικών αναδρομών. Σε κάποια σημεία βέβαια, αυτές οι χρονικές εναλλαγές είναι κάπως παρωχημένες.

Chiroptera: Μέχρι το δεύτερο επεισόδιο, η σειρά ασχολείται και με το ντοκιμαντέρ του De Lestrade,Αρκετές από αυτές τις σκηνές αναδημιουργούνται ακόμη και όταν η κάμερα του ντοκιμαντέρ δεν καταγράφει, οι χαρακτήρες αφηγούνται τις αναμνήσεις τους με την Kathleen, που ενίοτε ξεπερνάνε τις χρονικές αναδρομές. Προσπαθώντας να εστίαση στην απεικόνιση του ντοκιμαντέρ, η σειρά κατά καιρούς φαίνεται σαν να χάνει τη πορεία της.

The Great Dissembler: Τα τρία επεισόδια της πρεμιέρας σκηνοθετήθηκαν από το δημιουργό της σειράς, Antonio Campos, ο οποίος αναδεικνύει τις ερμηνείες των ηθοποιών, ένα δυνατό σημείο της σειράς. Ένα άλλο δυνατό σημείο της σειράς είναι το cast. Αναφέραμε ήδη την ερμηνεία του Firth. Ο Michael Stuhlbarg κάνει μια παρόμοια αξιόλογh ερμηνεία ως ο δικηγόρους του Peterson, David Rudolf. Τα παιδιά της οικογένειας Peterson έχουν αντίστοιχα τις δυνατές στιγμές τους: οι Sophie Turner, Dane DeHaan, Patrick Schwarzenegger και Olivia DeJonge δίνουν αρκετά αξιόλογες ερμηνείες. Αυτή που φαίνεται να ξεχωρίζει στο The Staircase όμως είναι η Odessa Young ως η χαμηλών τόνων κόρη Martha.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Τελική Ετυμηγορία: Το The Staircase είναι μια δραματοποιημένη εκδοχή ενός docuseries μιας αληθινής ιστορίας. Στη πρεμιέρα δεν είδαμε κάτι διαφορετικό από τα ήδη γνωστά συμβάντα, αλλά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Ωστόσο, αναμφίβολα οι ερμηνείες του καστ και κυρίως του Colin Firth ξεχωρίζουν. Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η σειρά στα υπόλοιπα 5 μονόωρα επεισόδια της.