Μια ανάσα έμεινε από το πολυπόθητο σαββατοκύριακο και ήδη η διάθεση όλων έχει αλλάξει. Εμείς πάντως σας προτείνουμε μερικές ανέξοδες ιδέες για διασκέδαση και σήμερα.

O Γερμανός Sebastian Meissner aka Klimek εργάζεται σαν media artist χρησιμοποιώντας ήχο, video και φωτογραφία με διαφορετικά πρόσωπα. Διαπραγματεύεται πολιτιστικά και κοινωνικά σενάρια, τον παράγοντα τύχη, τα ιστορικά μουσικά αρχεία και τις στρατηγικές του networking. Εξυπηρετεί αυτές τις έννοιες με κινηματογραφικές μελωδίες, από τις σκιές του γκρι στο ανοιχτό φως. Επεξεργάζεται την κιθάρα με τα electronics αφήνοντας τους τόνους να παραταθούν για να καταλήξουν σε ένα εντυπωσιακό βόμβο. Διατηρεί τον χαρακτήρα του οργάνου, δημιουργώντας συνειρμούς μελαγχολίας και αναμφίβολης ομορφιάς. Η μουσική του είναι σκεπτόμενη, στοχαστική, προκλητική και απρόβλεπτη. Απόψε στις 21:00 θα βρίσκεται στο Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16.

Αφιέρωμα για τη παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες με ομιλίες του Στέλιου Κηπουρόπουλου με θέμα «Αναπηρία, μια κακομεταχειρισμένη λέξη» και  του Αυγουλά Βαγγέλη με θέμα «Α.Μ.Ε.Α. άνθρωποι της διπλανής πόρτας». Ακολουθεί μουσικό πρόγραμμα με το συγκρότημα ΑΕΡΙΚΑ του ιδρύματος Θεοτόκος. Στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στις 20.00.

Μουσικό αφιέρωμα «50 Χρόνια Κύπρος της Αγάπης» στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάνης στις 20:30. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 32 από τα ωραιότερα ερωτικά ποιήματα των πιο γνωστών Κυπρίων ποιητών μελοποιημένα από επίσης Κύπριους συνθέτες. Μια υπερπαραγωγή του Πνευματικού Ομίλου Λεμεσού, με αναφορές και προβολές από τη ζωή των ποιητών και των συνθετών καθώς και των στίχων των τραγουδιών που θα ακουστούν.

Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΚΕΘΕΑ διοργανώνει την αναδρομική έκθεση αφίσας’ Happy Rebirthday’ με θέμα τα ναρκωτικά και την απεξάρτηση. Στη Στοά του Βιβλίου.

Ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης, γνωστός από την ‘Ανοιχτή Θάλασσα’, συνεχίζει τις εμφανίσεις του σε μικρούς, ζεστούς χώρους, χωρίς μικρόφωνα μα με πολύ ηλεκτρισμό  και με διάθεση παρεΐστικη. Στο Γιασεμί στην Πλάκα στις 23:00.