Το δίκτυο Showtime μας έχει δώσει ομολογουμένως πολύ αξιόλογα δείγματα σειρών τα τελευταία χρόνια (Υour Honor, Dexter: New Blood κ.α.) και φυσικά όταν διαβάσεις την σύνοψη μία σειράς όπως το Yellowjackets, αυτομάτως περιμένεις να είναι μία πολλά υποσχόμενη σειρά που θα κρατήσει το ενδιαφέρον μας μέχρι το τέλος. Και όμως το Yellowjackets πετυχαίνει όλα αυτά και ακόμη περισσότερα.

Ακολουθεί το review της σειράς από την ομάδα του Lordoftheseries.gr

Η σειρά ακολουθεί μία ομάδα ποδοσφαίρου κοριτσιών, με το όνομα Yellowjackets, οι οποίες ταξιδεύουν στο Seattle για να συμμετάσχουν σε ένα εθνικό τουρνουά. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού το αεροπλάνο συντρίβεται με αποτέλεσμα οι επιζώντες του αεροπορικού δυστυχήματος να πρέπει να επιβιώσουν μέσα σε ένα δάσος για αρκετό διάστημα. Από πολύ νωρίς η σειρά μας ξεκαθαρίζει πως ο αγώνας επιβίωσης της ομάδας πρόκειται να είναι σκληρός και σίγουρα τα στοιχεία που μας δίνει από το μόλις πρώτο επεισόδιο για το τι πρόκειται να συμβεί, κεντρίζει το ενδιαφέρον μας και μας κάνει να θέλουμε να δούμε πως μερικοί από τους επιζώντες κατέληξαν να εμπλέκονται σε μία κανιμπαλιστική ομάδα.

Η σειρά κινείται σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους: από την μία εξερευνούμε τα γεγονότα του 1996 και το πως η ομάδα προσπαθεί να επιβιώσει στις ερημιές για 19 μήνες και από την άλλη βλέπουμε πως οι επιζώντες του αεροπορικού δυστυχήματος το 2021 προσπαθούν να συνεχίσουν τις ζωές τους. Η δομή των επεισοδίων είναι αρκετά έξυπνη καθώς μας δείχνει πως οι φρικιαστικές εμπειρίες του δυστυχήματος συνεχίζουν με κάποιο τρόπο να επηρεάζουν τις ζωές των χαρακτήρων μας στο σήμερα και με τα τραύματα τους παρελθόντος να τους καταδιώκουν ακόμη, οι πληγές φαίνεται πως δεν έχουν ακόμη επουλωθεί.

Παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε από πολύ νωρίς ποιοι χαρακτήρες έχουν επιβιώσει και ποιοι κατά πάσα πιθανότατα να δεν έχουν, η σειρά καταφέρνει να κρατήσει να μυστήριο της, με κάθε επεισόδιο να γίνεται ακόμη καλύτερο από το προηγούμενο. Η σειρά επικεντρώνεται σε διάφορα μυστήρια όπως για παράδειγμα την εμπλοκή ορισμένων χαρακτήρων σε διάφορες τελετές ή το πως θα πεθάνουν ορισμένοι χαρακτήρες που δεν είναι παρών το 2021 αλλά και το τι πραγματικά συνέβη αυτούς τους 19 μήνες. Όλα αυτά, το Yellowjackets καταφέρνει σιγά σιγά να μας δώσει τις απαντήσεις χωρίς βέβαια να μας αποκαλύψει τα πάντα καθώς γνωρίζουμε ότι θα υπάρχει και 2η σεζόν.

Το σημείο που προσωπικά με κέρδισε η σειρά ήταν στο β’ μισό της (μετά το 5ο επεισόδιο), καθώς τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο σκοτεινά, όταν ο αγώνας για την επιβίωση μετατρέπεται σε κάτι παραπάνω. Οι χαρακτήρες μας προσπαθούν όχι μόνο να επιβιώσουν αλλά παράλληλα να διατηρήσουν τις μεταξύ τους σχέσεις αλλά την ανθρωπιά τους, η οποία σε πολλά σημεία θα δοκιμαστεί. Ερμηνευτικά οι ηθοποιοί έκαναν εξαιρετικοί δουλειά και στις 2 χρονικές περιόδους, με την Sophie Nélisse και Ella Purnell να ξεχωρίζουν για τις ερμηνείες τους ως Shauna και Jackie το 1996, ενώ Christina Ricci και Juliette Lewis ξεχώρισαν για τις ερμηνείες τους ως Misty και Natalie το 2021.

Το Yellowjackets δικαίως χαρακτηρίστηκε ως μία από τις καλύτερές σειρές της περασμένης χρονιάς, καθώς καταφέρνει με μια πολύ έξυπνη ιδέα να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μας καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Τα πολλαπλά μυστήρια της σειράς σίγουρα είναι ένα ακόμη στοιχείο το οποίο δείχνει πως ο αγώνας για την επιβίωση δεν είναι τόσο απλώς και πως αναμένεται να έχουμε ακόμη πιο σοκαριστικές σκηνές στην συνέχεια της σειράς. Αξίζει 100% να την δείτε.

https://www.youtube.com/watch?v=mX22D65TqAs&t=83s