Το Netflix συνεχίζει απλόχερα να χαρίζει μεταφορές αγαπημένων παιχνιδιών στις οθόνες μας και σίγουρα κάποιες φορές τα καταφέρνει ενώ άλλες αποτυγχάνει. Το Cuphead Show όμως είναι ένα αγαπημένο παιχνίδι και η είδηση για μια σειρά βασισμένη σε αυτό το σύμπαν σίγουρα έφερε ενθουσιασμό σε όσους είχαν παίξει το παιχνίδι.

Με τον άσσο της νοσταλγίας και το Animation που θυμίζει άλλη εποχή και Cartoons των 30s-40s το Netflix ήταν καταδικασμένο να κερδίσει τα βλέμματα μας και η αλήθεια είναι ότι αυτήν την φορά μας ανταμείβει!

Η 1η σεζόν της σειράς αποτελείται από 12 επεισόδια διάρκειας 12 λεπτών και μας εισάγει στις περιπέτειες δύο πολύ ξεχωριστών αδερφών. Ο Cuphead είναι ο σκανταλιαρης που πάντα αναζητά περιπέτειες ενώ ο Mugman φαίνεται πιο σοβαρός και συγκρατημένος, βέβαια έχει ένα κακό, παρασύρεται εύκολα. Λίγο η αγάπη του για τον αδερφό του λίγο το ότι και αυτός θέλει να ξεφύγει οι δύο κουπιτσες θα μπουν σε τρελές περιπέτειες εξερευνήσεις που θα τους δημιουργήσουν σουρεαλιστικά αστεία προβλήματα.

Στο κατώφλι τους βρίσκεται ο «διάβολος» που έχει ορκιστεί να πάρει την ψυχή του Cuphead και η παρουσία του θα στοιχειώσει τους ήρωες μας. Φυσικά τα επεισόδια έχουν και αυτόνομες ιστορίες όπου βλέπουμε γνωστές φυσιογνωμίες και σκηνικά από το παιχνίδι. Μια ευχάριστη νότα που οι Gamers θα απολαύσουν.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η συγκεκριμένη σειρά είναι ακραία απολαυστική και το χιούμορ της αγγίζει όλες τις ηλικίες. Προσωπικά έχοντας απαρνηθεί το αθώο μυαλό ενός 7χρονου παιδιού έπιασα κάποια «βρώμικα» αστεία που κάνουν την σειρά λίγο πιο πικάντικη.

Το Netflix με αυτό το project κατάφερε να μας εισάγει πολύ γρήγορα σε έναν νέο κόσμο γεμάτο τρέλα και καμιά λογική και όλα σου έρχονται τόσο φυσικά που δεν αμφισβητείς τίποτα. Επίσης υπάρχουν και κάποια στοιχεία musical τα οποία σε ταξιδεύουν σε διάφορα animations άλλης εποχής και όλο αυτό καταφέρνει να σε μαγέψει στην σειρά. Το voice acting είναι προσεγμένο και κάνει εξαίρετη δουλειά.

Το δίδυμο Cuphead και Mugman είναι απλά απολαυστικό και αμέσως αγαπάς την τρέλα τους. Το αποκορύφωμα της επιτυχίας είναι το animation της σειράς που στοχεύει να μιμηθεί τους προγόνους του και παρόμοιες σειρές που έχουν κυκλοφορήσει πριν 90 χρόνια. Οι δημιουργοί έκαναν εξαιρετική δουλειά και το απέδωσαν άψογα δημιουργώντας έναν ενθουσιασμό για το πώς τεχνικές και εργαλεία του παρελθόντος προσαρμόστηκαν στα δεδομένα του σήμερα προκειμένου να έχουμε αυτήν την σειρά.

Μπορεί η πλοκή να μην έχει κάτι το σύνθετο ή το περίπλοκο αλλά η σειρά είναι απολαυστική και σε κάνει να βγεις λίγο από την ρουτίνα με την διαφορετικότητα της με το μεγαλύτερο της πρόβλημα ότι δεν θες να τελειώσουν τα επεισόδια της που κρατάνε λιγότερο και από σφηνάκι. Το Netflix όμως ήταν αρκετά έξυπνο να ανανεώσει την σειρά ήδη για άλλες δύο σεζόν και εμείς ελπίζουμε η καλή δουλειά να συνεχιστεί και στα επόμενα επεισόδια!