Ομολογουμένως η φετινή χρονιά ήταν μία καλή χρονιά για τις σειρές φαντασίας καθώς είχαμε μία πληθώρα σειρών για όλα τα γούστα. Μία από αυτές τις σειρές ήταν και το The Wheel of Time, το οποίο βασίζεται στην ομότιτλη σειρά βιβλίων του Robert Jordan.

Στον τιμόνι της σειράς βρίσκεται ο Rafe Judkins, o οποίος έχει δηλώσει πως το WOT θα προσπαθήσει να κρατήσει την ουσία των βιβλίων αλλά ταυτόχρονα θα δούμε και μία νέα «περιστροφή» του τροχού του χρόνου.

Η υπόθεση της σειράς

Η υπόθεση της σειράς εκτυλίσσεται σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου η μαγεία και τα τέρατα είναι αληθινά. Στο επίκεντρο της 1ης σεζόν βρίσκεται η Moiraine (Rosamund Pike), μία Aes Sedai (γυναίκα που μπορεί να χρησιμοποιήσει μαγεία) η οποία ξεκινά ένα ταξίδι ακολουθώντας μία προφητεία. Η προφητεία αυτή έχει να κάνει με τον Αναγεννημένο Δράκο, έναν άνθρωπο ο οποίος θα κατέχει μία πανίσχυρη δύναμη και θα μπορέσει είτε να καταστρέψει είτε να σώσει τον κόσμο, στην προσπάθεια του να νικήσει τον Σκοτεινό. Έχοντας εντοπίσει 5 πιθανούς υποψηφίους με την βοήθεια του φύλακα της, Lan (Daniel Heney), η Moiraine και η 5αδα ξεκινούν ένα ταξίδι προκειμένου να βρουν απαντήσεις αλλά και τα ταυτόχρονα προσπαθούν να ξεφύγουν από τις δυνάμεις του Σκοτεινού.

Οι χαρακτήρες της σειράς

Στο βασικό καστ της σειράς όπως προαναφέρθηκε έχουμε την Rosamund Pike στον ρόλο της Moiraine Sedai,΄τον Daniel Henney στον ρόλο του Lan, ο οποίος είναι ο φύλακας της και με τον οποίο έχουν έναν πολύ ξεχωριστό δεσμό, την Zoë Robins στον ρόλο της Nynaeve al’Meara, την Madeleine Madden στον ρόλο της Egwene al’Vere, τον Josha Stradowski στον ρόλο του Rand al’Thor, ο Marcus Rutherford στον ρόλο του Perrin Aybara και ο Barney Harris στον ρόλο του Mat Cauthon. Εδώ κάπου ίσως θα λέγαμε φαίνονται και μερικές αδυναμίες όσον αφορά το σενάριο καθώς η 1η σεζόν δεν μας επέτρεψε να γνωρίσουμε αρκετά καλά τους χαρακτήρες μας, καθώς υπήρχε ένας πολύ γρήγορος ρυθμός που ίσως να μην επέτρεπε στον τηλεθεατή να δεθεί συναισθηματικά μαζί τους. Από την άλλη υπήρχαν στιγμές όπως η εισαγωγή της Siuan Sanche στο 6ο επεισόδιο μέσα από την οποία είδαμε πως η σειρά έχει τις προδιαγραφές για να μας δώσει σωστά την ιστορία του κάθε χαρακτήρα, εφόσον βέβαια υπάρχει και ο ανάλογος χρόνος.

Αξίζει τελικά να δει κανείς το Wheel of Time;

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η σειρά έκανε πολλά λάθη μέσα από το σενάριο, προχωρώντας αρκετά την ιστορία ορισμένων χαρακτήρων χωρίς να μας εξηγεί ορισμένα πράγματα για αυτούς και η ιστορία του Δράκοντα που θα έπρεπε να είναι στο προσκήνιο δυστυχώς παραμερίσθηκε μέχρι το φινάλε στο οποίο προσπάθησαν να χωρέσουν πάρα πολλά πράγματα. Τα ειδικά εφέ σε γενικές γραμμές ήταν καλά όπως για παράδειγμα ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούν την μαγεία τους οι Aes Sedai αλλά υπήρχαν και στιγμές σε ορισμένες σκηνές δράσης που φαινόταν πως ίσως να χρειαζόταν περισσότερη επεξεργασία.

Από την άλλη σαν ιστορία, το WOT είναι αρκετά ενδιαφέρον και πιστεύω πως αν βελτιώσουν το σενάριο αλλά και τον χρόνο που αφιερώνουν σε σημαντικά γεγονότα και χαρακτήρες η σειρά θα έχει αρκετό μέλλον. Το υλικό βρίσκεται εκεί και ελπίζουμε στην 2η σεζόν να το χρησιμοποιήσουν με πιο σωστό τρόπο, ανεξαρτήτου αν κάνουν αλλαγές από τα βιβλία ή όχι. Από την άλλη καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο χωρέσεις μέσα σε 8 επεισόδια τόσα πολλά πράγματα και αυτό θα είχε λειτουργήσει καλύτερα αν η Άμαζον είχε δώσει περισσότερα επεισόδια όπως είχε ζητήσει και ο παραγωγóς της σειράς.

Όσον αφορά τις αλλαγές που έχουν γίνει από το βιβλία, κατανοώ τις περισσότερες και όπως έχει δηλώσει και ο παραγωγός της σειράς γίνονται με βάση την συνολική ιστορία του κάθε χαρακτήρα στα βιβλία και όχι μόνο αποκλειστικά στο 1ο βιβλίο. Προσωπικά πιστεύω ότι για τους λάτρεις του high fantasy, το WOT είναι μία πολλά υποσχόμενη σειρά και αξίζει να την δείτε παρά τα λάθη που προαναφέρθηκαν. Εάν είστε πιστοί φαν των βιβλίων, ορισμένες αλλαγές ίσως να σας ενοχλήσουν αλλά νομίζω πως η ουσία των βιβλίων του Jordan, έχει μεταφερθεί με ένα πολύ καλό τρόπο στην μικρή οθόνη.