Εδώ και λίγες μέρες έχει μπει στο ελληνικό top 10 του Netflix η σειρά «Το Κορίτσι από το Όσλο – Bortført» (μπορείτε να το δείτε και ως «What Happened in Oslo»). Πρόκειται για ένα Νορβηγικό – Ισραηλινό πολιτικό θρίλερ όπου μια νορβηγίδα διπλωμάτης αποκαλύπτει μυστικά για να ελευθερωθεί η κόρη της που έχει πέσει θύμα απαγωγής.

Όλα ξεκινούν όταν η Πία η κόρη της Alex αποφασίζει να ταξιδέψει στο Ισραήλ χωρίς να ενημερώσει τους γονείς της, καθώς πρόσφατα είχε τσακωθεί με την μητέρα της. Εκεί θα πέσει θύμα απαγωγής από το καθεστώς του ISIS μαζί με άλλα δύο αδέλφια Ισραηλινούς και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Βέβαια η απαγωγή της μόνο τυχαία δεν ήταν καθώς η μητέρα της είναι διπλωμάτης που είχε λάβει μέρος σε συζητήσεις για το Ισραήλ στο Όσλο πριν αρκετά χρόνια, αλλά και ο πατέρας της είναι γνωστός δικηγόρος στη Νορβηγία που σίγουρα θα χρειαστούν τις υπηρεσίες του.

Στο Ισραήλ καταφτάνει και η μητέρα της Πία, η Άλεξ για να προσπαθήσει να βρει την κόρη της με τις γνωριμίες που έχει. Μία από αυτές είναι και ο υποψήφιος πρωθυπουργός του Ισραήλ , Άρικ όπου άμεσα του ζητά να κάνει ότι μπορεί για να βρεθεί και να σωθεί η κόρη της. Σαν απελπισμένη μάνα η Άλεξ θα μπλεχτεί άσχημα στα πολιτικά παιχνίδια της περιοχής προκειμένου να σώσει την κόρη της, πράγμα που μπορεί να αποβεί μοιραίο για την ίδια αλλά και για το παιδί της.

Άραγε καταφέρνει η Άλεξ με τον δρόμο που έχει πάρει να βρει την κόρη της και να την ελευθερώσει ή προκειμένου να το πετύχει αυτό έχει ξεκινήσει κάτι πολύ χειρότερο;

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η αλήθεια είναι πως όταν διάβασα την πλοκή περίμενα να δω μία σειρά πιο πολύ μυστηρίου ή γενικά αστυνομική για την εύρεση της Πία. Βέβαια η σειρά «Το Κορίτσι από το Όσλο – Bortført» είναι καθαρά πολιτική. Κάποιες στιγμές μου έδινε την εντύπωση ότι η ιστορία απλά γράφτηκε μόνο και μόνο για να δείξουμε στον κόσμο τι συμβαίνει στο Ισραήλ.

Σεναριακά όπως καταλάβατε δεν είναι κάτι που δεν έχουμε δει ή κάτι που θα σας ενθουσιάσει κιόλας. Δεν λέω υπήρχαν κάποιες ωραίες στιγμές και μικρές ανατροπές, αλλά δεν κατάφερνα να «σβήσουν» όλο το υπόλοιπο.

Υποκριτικά αν και οι απόψεις είναι πολλές, εγώ μπορώ να πω πως απογοητεύτηκα σχεδόν από όλο το cast. Ο μόνος που ξεχωρίζει είναι ο ηθοποιός Amos Tamam που υποδύεται τον Άρικ. Όλοι οι υπόλοιποι πραγματικά ήταν πολύ κακοί ερμηνευτικά, με μικρές αναλαμπές η Anneke von der Lippe που υποδύεται την Άλεξ. Μπορεί σε κάποιους-μαζί με εμένα- να φάνηκε εκνευριστική αλλά μία μάνα σε απόγνωση θα έκανε τα πάντα, οπότε δεν κρίνεται καθόλου πάνω σε αυτό, αλλά σε όλα τα άλλα μου ήταν εντελώς αδιάφορη. H Raida Adon που υποδύεται την Layla, μητέρα ενός άλλου χαρακτήρα και μη πρωταγωνίστρια, ήταν πολύ καλύτερη.

Σε ένα κομμάτι που τα πήγε καλά ήταν η σκηνοθεσία καθώς όπου απαιτούσε δράση ή όμορφα πλάνα που σίγουρα βοήθησαν και οι άγριες τοποθεσίες του Ισραήλ, ήταν αρκετά καλά.

Κλείνοντας και το αν άξιζε η σειρά θα έλεγα πως όχι, αλλά αν θέλετε να την δείτε έχει το καλό πως αν και αποτελείται από δέκα επεισόδια, η διάρκειά τους είναι 30-35 λεπτά το καθένα, οπότε και βλέπετε αρκετά γρήγορα. Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες αν θα έχουμε και δεύτερη season καθώς το τέλος αφήνει ένα μικρό cliffhanger αλλά το Netflix έχει ακυρώσει άλλες σειρές πιο δημοφιλή και δύσκολα θα ανανεώσει και αυτή. Βέβαια Netflix είναι αυτό έχουμε δει πολλά!