Το να μπει ένας ηθοποιός στο πετσί του ρόλου δεν είναι εύκολο πράγμα. Πολλοί ηθοποιοί έχουν υποστεί ακραίες δοκιμασίες, σωματικά και πνευματικά για να καταφέρουν να φτάσουν στο επίπεδο που θα μπορούν να ενσαρκώσουν το χαρακτήρα της ταινίας, έτσι όπως τον έχει φανταστεί ο σκηνοθέτης.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε την μεταμόρφωση του Μάθιου Μακόναχι για την ταινία «Dallas Buyers Club». Ο ηθοποιός για να προετοιμαστεί για τον ρόλο του θετικού στον HIV ανθρώπου έχασε κοντά στα 23 κιλά ακολουθώντας μία σκληρή δίαιτα με ψάρια, πουτίγκα και «όσο κρασί ήθελε».

Ας δούμε λοιπόν 7 περιπτώσεις ηθοποιών που μπήκαν για τα καλά στο πετσί των ρόλων τους.

1. Λεονάρντο Ντι Κάπριο – The Reverant

O Λεονάρντο Ντι Κάπριο δτο The Reverant

Για να προετοιμαστεί για το ρόλο του στο The Revenant, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο κοιμήθηκε κυριολεκτικά μέσα σε πτώματα ζώων.

Κατασκήνωσε στην έρημο, πήγε για μπάνιο σε παγωμένα ποτάμια και έφαγε ωμό βίσονα. Η προετοιμασία του άξιζε τον κόπο ωστόσο καθώς η ερμηνεία του εγκωμιάστηκε και κατέληξε να κερδίσει το πρώτο του Όσκαρ για τον ρόλο.

2. Κρίστοφερ Λι – Ο Άρχοντας Των Δαχτυλιδιών

Ο Κρίστοφερ Λι - Ο Άρχοντας Των Δαχτυλιδιών

Ο Κρίστοφερ Λι ήταν ίσως ένας από τους πιο προετοιμασμένους ηθοποιούς για μια σειρά φαντασίας. Ήταν τεράστιος θαυμαστής του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και ξαναδιάβαζε τα βιβλία κάθε χρόνο όταν τον έπαιρναν ως Σάρουμαν στις ταινίες.

Ο Λι ήταν ο μόνος ηθοποιός της σειράς που γνώρισε πραγματικά τον Τόλκιν. Πάντα ήθελε να πρωταγωνιστήσει στις ταινίες, και μάλιστα έπαιρνε ρόλους μάγου για να αποδείξει ότι θα ήταν καλή επιλογή. Επιπλέον, έστελνε φωτογραφίες του ντυμένος μάγος στον Πίτερ Τζάκσον.

3. Μπρι Λάρσον – Room

Η Μπρι Λάρσον στο room

Για να προετοιμαστεί για τον ρόλο της ως αιχμάλωτη νεαρή μητέρα στο Room, η Μπρι Λάρσον πέρασε ένα μήνα μέσα στο σπίτι της. Συναντήθηκε με ψυχολόγους για να μάθει για το τραύμα της αιχμαλωσίας, έγραψε ημερολόγια για τον χαρακτήρα της και έκανε κολάζ σε χαρακτήρες.

Η Λάρσον έκανε παρέα με τον γιο της επι της οθόνης Τζέικομπ Τρέμπλεϊ τις εβδομάδες πριν από τα γυρίσματα, φτιάχνοντας τα παιχνίδια που εμφανίζονταν στην οθόνη, αυτοσχεδιάζοντας στο πλατό και παίζοντας Lego μαζί του πριν τον ύπνο.

Η σκληρή δουλειά της απέδωσε καθώς κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου το 2016.

4. Τζάρεντ Λέτο – Suicide Squad

O Τζάρεντ Λέτο - Suicide Squad

Μια μάλλον διαβόητη προετοιμασία για έναν ρόλο προέρχεται από τον Τζάρεντ Λέτο στο Suicide Squad. Για να προετοιμαστεί να παίξει τον Τζόκερ, ο Λέτο έστειλε περίεργα δώρα σε άλλα μέλη του καστ (όπως ένας ζωντανός αρουραίος) και απέφυγε να αλληλεπιδράσει μαζί τους. Έφερε ένα νεκρό γουρούνι για να «δημιουργήσει μια δυναμική, να δημιουργήσει ένα στοιχείο έκπληξης, αυθορμητισμού και να γκρεμίσει πραγματικά κάθε είδους τείχη που μπορεί να υπάρχουν εκεί», επειδή ο Τζόκερ, κατά τη γνώμη του, δεν σεβάστηκε τους ανθρώπους και τα όρια τους.

Παρακολούθησε βαρόνους ναρκωτικών στο Instagram για να αντλήσει έμπνευση για το ρόλο και συναντήθηκε με «ανθρώπους που είχαν διαπράξει φρικτά εγκλήματα… Άτομα που είχαν κλειστεί σε ιδρύματα για μεγάλα χρονικά διαστήματα». Εξάσκησε ακόμη και το γέλιο του Τζόκερ στους δρόμους του Μανχάταν.

5. Ντάνιελ Ντε Λούις – Οι Συμμορίες της Νέα Υόρκης

O Ντάνιελ Ντε Λούις - Οι Συμμορίες της Νέα Υόρκης

Ο Ντάνιελ Ντε Λούις φημίζεται για τη μεθοδική υποκριτική και την προετοιμασία για τους ρόλους του, αλλά ίσως ένα από τα πιο ακραία παραδείγματα είναι η προετοιμασία του για τις συμμορίες της Νέας Υόρκης. Κυριολεκτικά περπατούσε στη Ρώμη με ύφος και μάλωνε με αγνώστους.

Επιπλέον, έγινε στην πραγματικότητα ένας μαθητευόμενος χασάπης. Πρέπει να πέτυχε, γιατί κατέληξε να είναι υποψήφιος για Όσκαρ για το έργο του.

6. Lady Gaga – House Of Gucci

H Lady Gaga - House Of Gucci

Ένα πιο πρόσφατο παράδειγμα ηθοποιού που πραγματικά προετοιμάστηκε για τον ρόλο του είναι η Lady Gaga στο House of Gucci. Πρώτα απ ‘όλα, έμεινε στο χαρακτήρα της για 18 μήνες, ακόμα και όταν η κάμερα δεν έγραφε, χρησιμοποιώντας την προφορά για εννέα από αυτούς τους μήνες.

Η Gaga παρακολούθησε βίντεο με αλεπούδες και πάνθηρες για να τους διοχετεύσει στον ρόλο και άρχισε να «ζει με έναν τρόπο που ό,τι κοιτούσε, άρχισε να το προσέχει και να δει από πού και πότε θα μπορούσε να αντλήσει χρήματα».

7. Νάταλι Πόρτμαν – Black Swan

H Νάταλι Πόρτμαν - Black Swan

Η Νάταλι Πόρτμαν εκπαιδεύτηκε για πάνω από ένα χρόνο ώστε να υποδυθεί μια μπαλαρίνα στο Black Swan. Τους πρώτους έξι μήνες, έκανε προπόνηση για λίγες ώρες την ημέρα, στη συνέχεια προχώρησε στην εξάσκηση πέντε ώρών ημερησίως και αργότερα οκτώ. Περνούσε 30 λεπτά την ημέρα κάνοντας ασκήσεις ποδιών.

Όλα αυτά προκάλεσαν την πτώση των νυχιών της, και μάλιστα εξάρθρωσε ένα πλευρό κατά τη διάρκεια μιας ανύψωσης. «Υπήρχαν κάποιες νύχτες που νόμιζα ότι κυριολεκτικά θα πέθαινα», είπε η Πόρτμαν για την εμπειρία. Όλα αυτά ωστόσο απέδωσαν καθώς κέρδισε ένα Όσκαρ για τον ρόλο.