Μία ανάσα πριν το σαββατοκύριακο και η διαθέσιμη είναι ήδη ανεβασμένη. Εμείς σας προτείνουμε μερικές ιδέες για δωρεάν διασκέδαση απόψε το βράδυ.

H σκηνοθέτης και ακτιβίστρια Lara Lee έρχεται να συμμετάσχει στις πρώτες προβολές της ταινίας της ‘Cultures of Resistance’, στo πλαίσιo εκδηλώσεων αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και να συζητήσει για αυτήν, καθώς και για τα κινήματα αντίστασης σε όλο τον κόσμο, αλλά και για τη εμπειρία της στο Mavi Marmara. H σκηνοθέτης με Βραζιλιάνικες-Κορεάτικες ρίζες που ζει στις ΗΠΑ έχει βραβευτεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και υπήρξε επί σειρά ετών καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Sao Paulo. Στις 20:00 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Tο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας σε συνεργασία με το British Film Institute (BFI), φιλοξενεί ένα αφιέρωμα στο Κίνημα του Βρετανικού Ντοκιμαντέρ της δεκαετίας του ’30, ρεύμα που επηρέασε όσα λίγα τον εθνογραφικό κινηματογράφο. Nixon Cinema, Αγησιλάου 61Β, Κεραμεικός.

Από τις 23 έως τις 28 Νοεμβρίου 2010, διοργανώνονται εκθέσεις κεραμικής, κατασκευών, φωτογραφίας, γλυπτικής, αφίσας, κοσμήματος, παπιέ-μασέ του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. Ώρες λειτουργίας: 12.00-21.00.

Το Artspot.gr στο πλαίσιο των γενεθλίων του για τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του, πραγματοποιεί ένα 4ήμερο event των μελών του, το ‘Art4All Festival’.Τα μέλη της ιστοσελίδας θα παρουσιάσουν την δουλειά τους σε μια 4ήμερη γιορτή όπου εικαστικά, φωτογραφία, κόσμημα και γλυπτική συναντώνται. Κατά την διάρκειά του 4ημέρου θα υπάρχουν προβολές ταινιών μικρού μήκους/ documentary αλλά και μεγάλου μήκους ελληνικές και ξένες ταινίες, που θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μέλη και οι επισκέπτες. Art Cafe Nouvelle Decadence, Εμ. Μπενάκη 87, Εξάρχεια.

Τέλος, ο  Βαγγέλης Μαρκαντώνης, γνωστός από την ‘Ανοιχτή Θάλασσα’, συνεχίζει τις εμφανίσεις του σε μικρούς, ζεστούς χώρους, χωρίς μικρόφωνα μα με πολύ… ‘ηλεκτρισμό’ και με διάθεση παρεΐστικη. Γιασεμί, Μνησικλέους 23, Πλάκα στις 23.00.