Σε ένα πέτρινο, διώροφο κτήριο στην καρδιά του Μεταξουργείου, που από το 1933 λειτουργούσε ως οινομαγειρείο, συναντάμε το Αυγό του Κόκορα, το θρυλικό εστιατόριο που αρχικά υποδέχτηκε το κοινό του στην Κυψέλη το 1982 και έκτοτε αποτέλεσε καθιερωμένο στέκι για όλους τους καλοφαγάδες της Αθήνας, διάσημους και μη.

Ο κατάλογός του πλούσιος σε προτάσεις της ελληνικής παραδοσιακής και μεσογειακής κουζίνας, σίγουρα θα σας κάνει να το μετατρέψετε σε στέκι, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλους όσοι το επισκέπτονται (από καλλιτέχνες και πολιτικούς, μέχρι δημοσιογράφους και επιχειρηματίες). Όλα τα πιάτα του παρασκευάζονται από αγνά κρητικά προϊόντα, γι αυτό και η ποιότητά τους είναι ιδιαιτέρως φημισμένη.

Από τις προτάσεις του μενού δοκιμάστε κόκορα με μακαρούνες χειροποίητες, φιλέτο κοτόπουλο με σος φέτας, μελιτζάνα «ξυπόλυτη», χειροποίητη μαραθόπιτα και γεμιστούς κολοκυθοανθούς και συνδυάστε με χύμα λευκό μοσχοφίλερο, κόκκινο αγιωργίτικο ή τσίπουρο Ηπείρου.

Στο τέλος, προσφέρεται κέρασμα μαστιχογλυκό, μια συνταγή από τη Χίο, με τη φημισμένη μαστίχα Χίου.

Tip: Καιρού επιτρέποντος επιλέξτε κάποιο από τα τραπεζάκια στην πλατεία Αυδή.



Info
:
Καθημερινά: 12.00-01.00
Τιμές: από 13-16 ευρώ/άτομο (με ποτό)
Λεωνίδου 26 & Μυλλένου, Μεταξουργείο
Τηλ. 217 7050103, 6944 678930
www.toavgotoukokkora.gr



Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!