Ελάχιστοι είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν την τηλεοπτική σειρά- φαινόμενο «Friends» και άλλοι τόσοι εκείνοι που δεν έχουν παρακολουθήσει έστω και ένα επεισόδιο με πρωταγωνιστές την παρέα των έξι φίλων. Οι έξι άγνωστοι ηθοποιοί, μέχρι τη στιγμή που πήραν μέρος στη σειρά, οδηγήθηκαν με τους ρόλους τους, σχεδόν, στην πρώτη γραμμή του Χόλιγουντ, με το remake τον προηγούμενο διάστημα να αποτελεί το γεγονός της χρονιάς για τους λάτρεις της σειράς. Πόσα όμως γνωρίζετε για την αγαπημένη σειρά των ‘90s;

Όλες οι διαπραγματεύσεις για τους μισθούς της παρέας πραγματοποιήθηκαν ως ομάδα

Κανένας από τους πρωταγωνιστές της σειράς δεν έβγαλε ποτέ περισσότερα χρήματα από τα υπόλοιπα μέλη του καστ. Κάθε φορά που διαπραγματεύονταν τους μισθούς τους, ήταν όλοι παρόντες και η διαδικασία γινόταν από κοινού. Όπως το είχε θέσει, πολύ σωστά, και η Λίζα Κούντροου «Οι έξι από εμάς είμαστε πολύ πιο δυνατοί από ένα μόνο άτομο».

Ο Ματ ΛεΜπλανκ χρειαζόταν πραγματικά τη δουλειά

Όταν ο Ματ ΛεΜπλανκ πέρασε ακρόαση για το ρόλο, είχε μόνο 11 δολάρια στο όνομά του. Όταν το καστ πήρε τους πρώτους μισθούς του, λοιπόν, το πρώτο πράγμα που αγόρασε η Κόρτνεϊ Κοξ ήταν ένα αυτοκίνητο, ενώ από την άλλη ο ΛεΜπλανκ ένα όμορφο και απολαυστικό δείπνο.

Ο Μπρους Γουίλις εμφανίστηκε στη σειρά αφιλοκερδώς

Ο Μπρους Γουίλις εμφανίστηκε στη σειρά δωρεάν, αφού έχασε ένα στοίχημα για το αν το «The Whole Nine Yards», στο οποίο πρωταγωνίστησε με τον Μάθιου Πέρι, θα έφτανε στο νούμερο ένα στο άνοιγμα του box office το Σαββατοκύριακο. Τελικά, ο Γουίλις δώρισε την αμοιβή που θα έπαιρνε για το ρόλο για φιλανθρωπικό σκοπό.

Όλα τα «Φιλαράκια» πήραν μια πολύ γενναιόδωρη αύξηση

Στην πρώτη σεζόν, το κάθε μέλος του πρωταγωνιστικού καστ της σειράς έπαιρνε 22.000 δολάρια ανά επεισόδιο. Μέχρι την τελευταία σεζόν, αυτό το ποσό είχε αυξηθεί στο 1.000.000 δολάρια ανά επεισόδιο!

Μια τυπική ημέρα στην καθημερινότητα των «Friends» διαρκούσε πέντε ώρες

Τα γυρίσματα για την ολοκλήρωση ενός μέσου επεισοδίου της σειράς, διαρκούσαν κάτι λιγότερο από το μισό μιας ημέρας. Δηλαδή περίπου πέντε ώρες.

Το άγαλμα- σκύλος του Τζόι ανήκε στην Τζένιφερ Άνιστον

Το χαρακτηριστικό άγαλμα- σκύλος του Τζόι ανήκε στην Τζένιφερ Άνιστον, το οποίο της έκανε δώρο η καλύτερή της φίλη ως καλή τύχη όταν άρχισε να ασχολείται με την υποκριτική. Η Άνιστον προσφέρθηκε να το δανείσει στο σόου για το επεισόδιο όπου ο Τζόι έγινε πλούσιος και αγόρασε πολλά πράγματα, αλλά μετά το επεισόδιο και την επιτυχία του οι παραγωγοί αποφάσισαν να το κρατήσουν.

Ο αρχικός τίτλος της σειράς δεν ήταν «Friends»

Το «Friends» δεν ήταν ο αρχικός τίτλος της σειράς, καθώς η πρώτη ονομασία του ήταν «Insomnia Cafe», η οποία στη συνέχεια άλλαξε σε «Friends Like Us» και «Six of One» προτού τελικά εδραιωθεί ο απλός -και πιασάρικος- τίτλος που όλοι γνωρίζουμε.