Με σχεδόν 240 επεισόδια που έχουν γυριστεί συνολικά στα 10 χρόνια της επιτυχημένης σειράς που έγραψε ιστορία στην τηλεόραση, ακόμη και οι φανατικοί θαυμαστές των «Friends», αλλά και οι δημιουργοί της σειράς, παραδέχονται ότι κάποια επεισόδια ήταν καλύτερα από τα άλλα.

Χωρίς καμία έκπληξη, στα πέντε καλύτερα σύμφωνα με την IMDb και το mentalfloss.com, συμπεριλαμβάνονται εκείνα με αρκετές από τις πιο σημαντικές στιγμές στη σχέση μεταξύ των δύο κορυφαίων ζευγαριών της σειράς, Ρέιστελ- Ρος, Μόνικα- Τσάντλερ.

«The One Where Everybody Finds Out»- Επεισόδιο 14, Σεζόν 5η

https://www.youtube.com/watch?v=-b2w4pUspgs&ab_channel=dotvideosdotvideos

Η κρυφή σχέση της Μόνικα και του Τσάντλερ έρχεται τελικά στο προσκήνιο καθώς οι πρωταγωνιστές προσπαθούν να ξεγελάσουν ο ένας τον άλλον σε ένα εκτεταμένο παιχνίδι «Ξέρουμε ότι ξέρουν, αλλά δεν ξέρουν ότι ξέρουμε ότι ξέρουν».

«The Last One: Μέρος 2ο»- Επεισόδιο 18, Σεζόν 10η

Στο φινάλε της σειράς η παρέα αποχαιρετά το αγαπημένο της διαμέρισμα, εκείνο της Μόνικα όπου διαδραματίστηκε και ένα πολύ μεγάλο μέρος της σειράς, ενώ οι θεατές περιμένουν να δουν αν η Ρέιτσελ θα αποφασίσει τελικά να αποβιβαστεί από το αεροπλάνο της για το Παρίσι και να επανενωθεί με τον… αστακό της και πατέρα του παιδιού της, Ρός.

«The One With The Embryos»- Επεισόδιο 12, Σεζόν 4η

https://www.youtube.com/watch?v=M78QGVsfV94&ab_channel=YarinElulYarinElul

Ενώ η Φοίβη είναι απασχολημένη προσπαθώντας να γίνει παρένθετη μητέρα για τα παιδιά του αδελφού της, ο Ρος οργανώνει ένα παιχνίδι ερωτήσεων για να καθορίσει ποιο ζευγάρι καλύτερων φίλων -η Ρέιτσελ και η Μόνικα ή ο Τζόι και ο Τσάντλερ- γνωρίζει καλύτερα τον άλλο. Σε αυτό που σίγουρα καταλήγουν όλοι είναι ότι κανείς δεν ξέρει πραγματικά ποια είναι η δουλειά του Τσάντλερ!

«The One With The Prom Video»- Επεισόδιο 14, Σεζόν 2η

https://www.youtube.com/watch?v=bHfV9UaMGAw&ab_channel=MatthiasSchneiderMatthiasSchneider

Η Ρέιτσελ συγχωρεί επιτέλους τον Ρος για την λίστα «υπέρ και κατά» που είχε φτιάξει σχετικά με τη γνωριμία τους, αφού παρακολούθησε ένα βίντεο στο σπίτι με την υπόλοιπη παρέα που αποκαλύπτει ότι ο Ρος είχε σκοπό να την οδηγήσει στον καθιερωμένο ετήσιο χορό όταν ο συνοδός της δεν εμφανίστηκε ποτέ στο ραντεβού τους. Μάλιστα, το φιλί που έδωσε η Ρέιτσελ στο Ρος στο συγκεκριμένο επεισόδιο αποτελεί το δημοφιλέστερο όλων των εποχών στην ιστορία της τηλεόρασης με 4.387,342 views στο YouTube.

«The One With the Proposal- Μέρος 2ο»- Επεισόδιο 25, Σεζόν 6η

Ο Τσάντλερ παρουσιάζεται εντελώς κατά του γάμου για να εκπλήξει τη Μόνικα με μια πρόταση, μια συμπεριφορά που την οδηγεί σχεδόν κατευθείαν στην αγκαλιά του πρώην της, Ρίτσαρντ (Τομ Σέλεκ), ο οποίος επιστρέφει πιο μετανιωμένος από ποτέ. Ωστόσο, τα πράγματα, όπως κάνουν συχνά στο σύμπαν των «Friends», καταλήγουν ευχάριστα.