Στις 3 Οκτωβρίου πραγματοποιείται η έναρξη του Half Note για τη νέα σεζόν, με τους εκπληκτικούς Ray Collins’ Hot-Club οι οποίοι θα μας παρασύρουν με ένα swing – rythm’n’blues πάρτυ μέχρι τις 6 Οκτωβρίου.

Σε πείσμα των καιρών, το Half Note επιμένει και για άλλη μια φορά συμβάλλει στην τέχνη με πλούσιο, ποιοτικό πρόγραμμα με σπουδαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μετά την εκρηκτική έναρξη, επομένως, από τις 5 Οκτωβρίου έρχονται οι δίδυμοι τενόροι Duo Fina να δώσουν άλλη διάσταση στις Κυριακές μας με την, γεμάτη μουσική και γέλιο παράσταση, «Δύο τενόροι στα μπουζούκια». Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι δύο εξαιρετικοί έλληνες τενόροι και πιανίστες θα μας εκπροσωπήσουν φέτος και στην Ασία, καθώς ετοιμάζονται για μια μεγάλη περιοδεία στα μεγαλύτερα θέατρα της Κίνας, το Δεκέμβριο.

Ακολουθούν, στις 10-13 Οκτωβρίου ο μάγος του τσέλου Jaques Morelenbaum με τη σύζυγό του, την υπέροχη Paula Morelenbaum και τους SambaCelloTrio σε ένα αφιέρωμα στον μεγαλύτερο συνθέτη της Βραζιλίας και δημιουργό της bossa nova Tom Jobim.

Και έπειτα, έρχεται η… «Ώρα των Τρελών» με τη μοναδική και ακριβοθώρητη Αρλέτα και το Λάκη Παπαδόπουλο οι οποίοι θα μας ταξιδέψουν με παλιά και νέα τραγούδια αλλά και, όπως πάντα, με τον αυθορμητισμό τους.

Και η εμπειρία συνεχίζεται: Από Πέμπτη 9 και κάθε Πέμπτη, το νεογέννητο Μουσικό Σύνολο «Γ. Μαρκόπουλος» κάνει το ντεμπούτο του στο Half Note, με τραγούδια αγαπημένα – αλλά και κομμάτια που δεν ακούγονται συχνά ζωντανά – του μεγάλου συνθέτη και με τη συμμετοχή Φ. Πλιάτσικα (9 Οκτωβρίου), Μ. Μητσιά (16 Οκτωβρίου), Κ. Μακεδόνα (23 Οκτωβρίου), Μ. Τσουγανάκη (30 Οκτωβρίου).

Οι Τρίτες έχουν και αυτές τη δική τους τιμητική στο Half Note. Έτσι, στις 7 Νοεμβρίου θα μας ταξιδέψει με τζαζ ρυθμούς το ελληνικό συγκρότημα The Walking Hats ενώ στις 21 Οκτωβρίου η Ζωή Τηγανούρια μας μυεί στο απόσταγμα των εμπειριών της με το «Inner Sound».

Στις 24-25-26 Οκτωβρίου, ο μεγάλος δεξιοτέχνης του κλαρίνου, ο σπουδαίος Πετρολούκας Χαλκιάς επιστρέφει στο Half Note για να μαγέψει και πάλι το κοινό με τη μοναδική μουσική του. Στο τραγούδι, ο Αντώνης Κυρίτσης.

Λίγο πριν τελειώσει ο Οκτώβριος μια ιέρεια της τζαζ έρχεται στη σκηνή του Half Note: στις 31 Οκτωβρίου και μέχρι τις 2 Νοεμβρίου, η ανεπανάληπτη Rene Marie – με το Quarteto της – θα μας καθηλώσει με την απίστευτη φωνή της.




HALF NOTE JAZZ CLUB (Τριβωνιανού 17, Μετς)

Πληροφορίες – Κρατήσεις – 210 9213310
www.halfnote.gr
www.viva.gr
http://www.facebook.com/halfnote.gr
https://twitter.com/#!/Half_Note