Το όνομα του Χάρλαν Κομπέν δεν χρειάζεται συστάσεις, είναι ένα από μεγάλα ονόματα στην επικράτεια του μυστηρίου, μια πένα που μας χάρισε κορυφαίες σειρές, όπως οι Στα δάση, Ο ξένος, Ασφαλείς.

Κι έτσι Ο Αθώος ξεκινά την καριέρα του με τα καλύτερα διαπιστευτήρια, έχοντας ξανά στην καρδιά του το μπεστ σέλερ μυθιστόρημα του Χάρλαν («El Innocente»).

Πρόκειται για ισπανική σειρά του ενός κύκλου, αφηγούμενη έναν ακούσιο φόνο που οδηγεί έναν άντρα σε έναν σκοτεινό ιστό ίντριγκας και φόνων. Και σε ένα μυστηριώδες τηλεφώνημα, που θα τον επαναφέρει στον εφιάλτη.

«Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από το παρελθόν», μας λέει η σειρά των 8 επεισοδίων που καταφτάνει στις 30 Απριλίου και ήδη από το τρέιλερ μάς δείχνει τις προθέσεις της, καθώς είναι γεμάτο από μυστήριο και ανατροπές.

https://twitter.com/HarlanCoben/status/1385306520775282689

Ο Αθώος είναι άλλος ένας γρίφος διά χειρός Χάρλαν που περιμένει από τον τηλεθεατή να τον αποκωδικοποιήσει.

Ο πρωταγωνιστής Mateo (Μάριο Κάσας), πρώην κατάδικος για έναν ακούσιο φόνο, είναι σήμερα, 9 χρόνια μετά, παντρεμένος και ευτυχισμένος. Ένα σοκαριστικό τηλεφώνημα της γυναίκας του ωστόσο θα τον βυθίσει σε μια τρελή κούρσα για να αποκαλύψει την αλήθεια και να υπερασπιστεί την αθωότητά του.

Είναι μια ισπανική παραγωγή για λογαριασμό του Netflix, στην παραγωγή της οποίας συμμετέχει ο ίδιος ο Χάρλαν.

Η σειρά χαρακτηρίζεται, όπως όλα δείχνουν, πολλά υποσχόμενη, το όνομα του Χάρλαν Κομπέν είναι αρκετό για να προκαλέσει ντόρο με το καλημέρα…