O Alan Tudyk είναι αρκετά υποτιμημένος ηθοποιός. Στο πρόσφατο βιογραφικό του και μεταξύ άλλων, τον είδαμε στο Doom Patrol ως Μr. Nobody και τον ακούσαμε ως Joker στη Ηarley Quinn. Δεν του είχε δοθεί η ευκαιρία να αναδείξει πλήρως το υποκριτικό ταλέντο του, μέχρι να αναλάβει το πρωταγωνιστικό ρόλο στο Resident Allien.

Διαβάστε το review του Lordoftheseries.gr

Τους τελευταίους 4 μήνες ο Dr. Harry Vanderspeigle (Alan Tudyk) διαμένει στην καλύβα του στη μικρή πόλη του Κολοράντο, Patience. Όταν ο σερίφης, Mike “Big Black” Thompson (Corey Reynolds) και η βοηθός του, Liv Baker (Elizabeth Bowen), έρχονται στη καλύβα του, ζητώντας τη βοήθεια του για τη διαλεύκανση ενός φόνου , βλέπουμε ποιος στα αλήθεια είναι ο Harry: ένας γουρλομάτης εξωγήινος!

Ο εξωγήινος Harry αρχικά δεν θα πάταγε το πόδι του στη Γη. Απλώς θα έριχνε μια συσκευή, προκειμένου να εκπληρώσει την αποστολή του. Όμως το σκάφος του προσέκρουσε στα βουνά κοντά στη πόλη Patience, 4 μήνες πριν, και τώρα βρίσκεται κολλημένος εκεί, καθώς προσπαθεί να εντοπίσει το σκάφος του. Κατέληξε να πάρει –δια της βίας-την ταυτότητα του αληθινού Harry και να μάθει αγγλικά μέσα από τις επαναλήψεις της σειράς Νόμος & Τάξη.

Μέσα σε 10 επεισόδια διάρκειας 45 λεπτών βλέπουμε πώς θα διαλευκανθεί ο φόνος, πώς θα κοινωνικοποιηθεί ο Harry, ενώ προσπαθεί να διατηρήσει κρυφή την ταυτότητα του και ποια είναι η έκβαση της αποστολής του.

Εντυπώσεις

Μια σειρά σαν το Resident Alien πρέπει να ισορροπήσει ώστε να είναι αστεία, αλλά όχι χαζοχαρούμενη, δραματική και ειλικρινής, αλλά όχι γλοιώδης και τρομακτική, αλλά όχι βίαιη.O Chris Sheridan και η ομάδα του συνδύασαν επιτυχώς αυτά τα 3 στοιχεία στη πρώτη σεζόν της σειράς , αν και η επιτυχία της σειράς οφείλεται βασικά στην επιλογή του Tudyk στο πρωταγωνιστικό ρόλο του Harry.

Oι fans του ηθοποιού γνωρίζουν πόσο πολύπλευρος υποκριτικά είναι ο Tudyk. Oι υπόλοιποι θα το διαπιστώσουν στη συγκεκριμένη σειρά. Ο Harry, τουλάχιστον στην εξωγήινη εκδοχή του, έχει τη ψευτο-σοβαρή φωνή του Tudyk, πείθοντας το κοινό πως είναι ένας εξωγήινος, που προσπαθεί να προσαρμοστεί στην ζωή των ανθρώπων, αν και σαν είδος θεωρεί ότι έχουν επίπεδο ευφυίας “λίγο καλύτερο από των σαυρών”. Επομένως, η συμπεριφορά του είναι γενικά περιφρονητική, αλλά επίσης γεμάτη ευγνωμοσύνη όταν, παρά την αδεξιότητά του, δημιουργεί δεσμούς με τους κατοίκους της πόλης, και ιδιαίτερα με την Asta.

Ο Sullivan και η ομάδα του κατάφεραν δύο πράγματα. Αφενός, ένα μεγάλο μέρος των αστείων βασίζεται όχι μόνη στη κεντρική πλοκή αλλά και στους χαρακτήρες της σειράς. Αφετέρου, ενώ η Patience είναι μια μικρή βουνίσια πόλη, κρύβει πολλά μυστικά. Είναι μια πόλη που γνωρίζουμε επεισόδιο-επεισόδιο, καθώς ο Harry προσπαθεί να ενσωματωθεί και να γνωρίσει τους κατοίκους της. Επίσης, αναρωτόμαστε πώς θα καταλήξει η -καταστροφική- αποστολή του.

Τελική Ετυμηγορία

To Resident Allien σίγουρα αξίζει το χρόνο σας. Η ερμηνεία του Tudyk συμβάλλει στην επιτυχία της σειράς, όμως υπάρχει και ένα ιδιαίτερο σύμπαν γύρω από τον εξωγήινο Harry, που καθιστούν τη πρώτη σεζόν του Resident Allien μια αρκετά ενδιαφέρουσα και ευχάριστη κωμική τηλεοπτική πρόταση, που εγκρίθηκε ήδη και για 2η σεζόν.