Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς κάποιαν άλλη ηθοποιό στη θέση της Τζένιφερ Άνιστον στον εμβληματικό ρόλο για την καριέρα της, Ρέιτσελ, στην τηλεοπτική σειρά των ‘90s που άφησε εποχή, «Τα Φιλαράκια».

Κι όμως γνωρίζατε ότι για το ρόλο της Ρέιτσελ, αρχικά είχε επιλεγέι άλλη ηθοποιός, η οποία, ωστόσο, απορρίφθηκε λόγω ηλικίας; Αυτήν δεν είναι άλλη από την Τίφανι Άμπερ Θίσεν, το αστέρι -για πολλούς- της κωμικής σειράς «Πριν χτυπήσει το κουδούνι» και αργότερα πρωταγωνίστρια της επίσης επιτυχημένες τηλεοπτικής σειράς «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς». Η Θίσεν είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους ιθύνοντες της σειράς κατά την ακρόασή της για το ρόλο της Ρέιτσελ Γκριν, ωστόσο, δεν κατάφερε «να πιει νερό από την πηγή», καθώς το 1994 όταν ξεκίνησαν «Τα Φιλαράκια» ήταν μόλις 20 χρονών. Το πρόβλημα ήταν ότι και οι έξι χαρακτήρες της σειράς έπρεπε να βρίσκονται στα μέσα των 20s, με την Θίσεν να έχει τελειώσει μόλις το κολέγιο.

Ευτυχώς για την Άνιστον που όταν το τηλεοπτικό σόου έκανε το ντεμπούτο του ήταν 25 χρονών. Μάλιστα, ήταν η νεότερη της παρέας όπως επεσήμανε το Entertainment Weekly, με μικρή και μη ορατή, ωστόσο, διαφορά από τους υπόλοιπους για να της στοιχίσει το ρόλο.

Η Θίσεν, ωστόσο, δεν ήταν η μόνη που δοκιμάστηκε για το ρόλο της Ρέιτσελ. Η Τέα Λεόνι φέρεται να ήταν η πρώτη επιλογή των παραγωγών της σειράς για το ρόλο, η οποία ωστόσο προτίμησε να πρωταγωνιστήσει στη σειρά του ABC «Η Γυμνή Αλήθεια». Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, ότι η συνδημιουργός της σειράς έχει αποκαλύψει ότι η Ρέιτσελ αρχικά προσφέρθηκε στην Κόρτνεϊ Κοξ, την γνωστή σε όλους Μόνικα, η οποία προτίμησε μόνη της το ρόλο της Μόνικα.