Ο κιθαρίστας του Ozzy Osbourne, Gus G., δίνει το «παρών» στη συναυλία που διοργανώνει σήμερα, Πέμπτη, στην αποθήκη 8, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκη, το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών.

Το μήνυμα του Gus G. είναι: «Το δικό μου “ναρκωτικό” είναι η μουσική, ποτέ δεν θα άγγιζα ουσίες».

Ο Κώστας Καραμητρούδης ή Gus G. γεννήθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη και επηρεασμένος από τα ροκ ακούσματα του πατέρα του, ζήτησε να του αγοράσει σε ηλικία μόλις 10 χρονών την πρώτη του κιθάρα.

«Άκουγα τον Peter Frampton και τρελαινόμουν και έτσι, στα 14, έψησα τον πατέρα μου και μου αγόρασε και ηλεκτρική κιθάρα» λέει στο ΑΜΠΕ ο Gus με αφορμή τη σημερινή βράβευσή του, για την προσφορά του στη μουσική, από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Και όχι, η μητέρα του δεν φώναζε για τον… θόρυβο από την κιθάρα στο σπίτι, λέει γελώντας, ίσα- ίσα όλη του η οικογένεια ήταν υποστηρικτική. Άλλωστε μόλις 17 χρονών έφυγε με υποτροφία στο διάσημο μουσικό κολέγιο του Μπέρκλεϊ της Βοστώνης αλλά παράτησε τις σπουδές του μόλις δύο εβδομάδες μετά («παραήταν ακαδημαϊκές» είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη), για να αρχίσει η ανοδική πορεία και καθιέρωσή του στο χώρο της heavy-metal σκηνής.

Φτιάχνει το συγκρότημα των Firewind, παίζει με τους Mystic Prophecy, Nightrage, Arch Enemy and Dream Evil και το 2009, ενώ κάνει πρόβες στο σπίτι του, στην Καλαμαριά, λαμβάνει ένα e-mail από τον μάνατζερ του Ozzy Osbourne για μία οντισιόν στην Αμερική για τη θέση του κιθαρίστα της μπάντας του. «Κόλλησε» αμέσως με το σπουδαίο μουσικό, «υπήρξε χημεία» εξηγεί, και από τότε τον ακολουθεί σε όλες τις περιοδείες του.

«Αφού έχεις παίξει με τον Ozzy, το ‘χεις “τερματίσει”, με ποιόν άλλο να ζητήσεις να παίξεις;» αναρωτιέται ο Gus ο οποίος γυρνάει μεν όλο τον κόσμο παίζοντας σε διάφορες συναυλίες αλλά επιστρέφει πάντα στην αγαπημένη του πόλη.

Αισθάνεται μάλιστα ιδιαίτερη τιμή για τη βράβευσή του από τον κ.Μπουτάρη, «είναι σπάνιο ένας μουσικός της ροκ να είναι στο δημαρχείο», λέει χαρακτηριστικά και αστειεύεται με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης για τα τατουάζ που έχει και αυτός στα χέρια του.

«Αν μπορώ να στηρίξω την πόλη μου με οποιοδήποτε τρόπο, θα το κάνω, την αγαπάω και είναι το σπίτι μου» σημειώνει και προς επίρρωσιν των λεγόμενών του, γυρνώντας στον κ.Μπουτάρη, λέει: «όποτε θες, μου τηλεφωνείς και έρχομαι και “βαράω”»!

Και μπορεί η μουσική που αγαπάει να συνδέεται με το «sex, drugs and rock n΄ roll», όμως ο Gus δηλώνει ότι δεν θα μπορούσε καν να παίξει μουσική αν βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών.

«Για μένα, το “μέσο” για να προχωρήσω ήταν πάντα η μουσική. Δεν είχε ποτέ σημασία η καταγωγή μου ή οτιδήποτε άλλο, παρά μόνο η δουλειά μου», προσθέτει.

Όσο για το παρατσούκλι Gus, το υιοθέτησε όταν επισκέφθηκε τον θείο του στην Αμερική και τον ρώτησε ποιο όνομα είχαν εκεί όσοι λέγονταν «Κώστας». «Μου απάντησε Gus, κόλλησα λοιπόν και το G. και αυτό ήταν! Στο εξωτερικό αν είσαι Έλληνας και δεν σε λένε Παπαδόπουλο είναι πολύ δύσκολο να θυμούνται το όνομά σου. Άσε που στα ξενοδοχεία ήταν αδύνατο να το γράψουν σωστά», λέει γελώντας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Μπουτάρης, αν και δήλωσε ότι δεν είναι οπαδός της heavy metal μουσικής, εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του 34χρονου μουσικού στη Θεσσαλονίκη και τη στήριξή του στο έργο του ΚΕΘΕΑ.

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ, με τη συμμετοχή των συγκροτημάτων SHOTGUNZ, LOST BOYS, PRASSEIN ALOGA, HARD ROSE, ΛΟΥΔΙΑΣ, Aβιά + Ν. Κατικαρίδης και ως special guest, τον Gus. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από εκθέσεις ζωγραφικής, κεραμικής και γυαλιού, θεατρικά δρώμενα και ποδηλατοδρομία ενώ, αντί εισιτηρίου, οι διοργανωτές θα συγκεντρώνουν φάρμακα, ρούχα και τρόφιμα για τη στήριξη του έργου κοινωνικών φορέων της πόλης.