Μια ανάσα έμεινε από το σαββατοκύριακο αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να μείνετε απόψε σπίτι. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε πού μπορείτε να βγείτε απόψε χωρίς να ξοδευτείτε. Πάρτι του deBop στο Six D.O.G.S. Μετά από αμέτρητες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη, το deBόp οργανώνει τη δική του πρόταση και σας προσκαλεί σ’ ένα ‘to know us better’ party. Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι στις 22:30.

Προβολή της ταινίας Machete στις 21:00 στο αμφιθέατρο της Παθολογικής Ανατομικής. Ιατρική Σχολή Αθηνών. Η νέα grindhouse ταινία του Rodriguez. Ο Machete (Danny Trejo) είναι ένας παράνομος Μεξικανός μετανάστης που προσλαμβάνεται να σκοτώσει έναν ακροδεξιό Γερουσιαστή (Robert De Niro) αλλά η «δουλειά» αποδεικνύεται παγίδα. Επιβιώνει όμως και η εκδίκηση του δεν μπορεί παρά να είναι ανελέητη. Μια ακραία και βίαιη παρωδία ταινιών δράσης που «δεν παίρνει τίποτα στα σοβαρά και πρώτα πρώτα τον εαυτό της».

Θέλετε να αυτοσχεδιάσετε, να δημιουργήσετε, να αλλάξετε, να τολμήσετε; Θέλετε να ανακαλύψετε το κρυμμένο θεατρικό αστέρι που κρύβετε μέσα σας; Τότε το βιωματικό θεατρικό εργαστήρι του Ιδρύματος Ευγενίδου σας περιμένει. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου: 210 9469631 και 632, Δευτέρα ως Πέμπτη, ώρες 8:30 – 20:00 ή Παρασκευή και Σάββατο, ώρες 8:30 – 14:00. Στο Ιδρύμα Ευγενίδου. Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο (είσοδος από Πεντέλης 11). Κάθε Παρασκευή 18:30-20:30.

Τέλος, κινηματογραφικό αφιέρωμα στο Flamenco διοργανώνει το Ινστιτούτο Θερβάντες. Το φλαμένκο είναι το πιο γνωστό σε όλον τον κόσμο ισπανικό μουσικό και χορευτικό είδος και αποτελεί πόλο έλξης θαυμαστών του από κάθε γωνιά της γης. Αλλά πίσω απ’ τη διεθνή φήμη, ο κόσμος του φλαμένκο στην Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρά προβλήματα. Αυτός ο κινηματογραφικός κύκλος περιλαμβάνει έξι πρόσφατες ταινίες, μερικές από τις οποίες είναι ντοκιμαντέρ και οι υπόλοιπες κινούνται ανάμεσα στο ντοκιμαντέρ και στη μυθοπλασία. Όλες τους προσπαθούν να κάνουν γνωστό στον κόσμο το φλαμένκο από μέσα. Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, Αθήνα.