Στις Κάννες, τον περασμένο μήνα, έλαμψε και πάλι με την ερμηνεία της ως υπό απόλυση εργαζόμενη στην τελευταία ταινία των αδελφών Νταρντέν «Δυο μέρες, μια νύχτα». Και αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, αρχές της επόμενης χρονιάς θα την απολαύσουμε, στο πλευρό του Μάικλ Φασμπέντερ, ως υπερφιλόδοξη λαίδη Μάκμπεθ στη βρετανική σινεμεταφορά της σαιξπηρικής τραγωδίας από τον Αυστραλό Τζάστιν Κερζέλ.

Αλλά κι η επόμενη ταινία, στην οποία μόλις ανακοινώθηκε ότι θα πρωταγωνιστήσει η Μαριόν Κοτιγιάρ, έχει όλα τα φόντα, ώστε να περιμένουμε ακόμη μια εξαιρετική ερμηνεία από την 39χρονη γαλλίδα ηθοποιό. Πρόκειται για την κινηματογραφική διασκευή του μυθιστορήματος «Mal di pietre» (2006) της Ιταλίδας Μιλένα Αγκούς (δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά). Στο δεύτερο μόλις μυθιστόρημα της 59χρονης γενοβέζας συγγραφέως –ο τίτλος του μεταφράζεται κυριολεκτικά ως «Πόνος από πέτρες», αλλά παίζει με τον σωματικό πόνο που προξενούν οι πέτρες στα νεφρά, στη χολή, ή στην… καρδιά, ελέω έρωτα– μια νεαρή από τη Σαρδηνία (τόπο καταγωγής και διαμονής της Αγκούς) εξερευνά τη συναρπαστική ζωή της μακαρίτισσας γιαγιάς της. Και ανακαλύπτει μια απελευθερωμένη, πανέμορφη γυναίκα που, μέσα στις καταιγιστικές πολιτικο-κοινωνικές εξελίξεις και τους πολέμους του 20ού αιώνα, έζησε με αχαλίνωτο πάθος τον έρωτα για έναν άντρα που δεν ήταν ο… άντρας της.

Την κινηματογραφική διασκευή του βιβλίου, το οποίο έχει μεταφραστεί ήδη σε δεκαπέντε γλώσσες, υπογράφουν από κοινού ο Ζακ Φιεσκί και η πολυβραβευμένη Νικόλ Γκαρσιά, η οποία και θα σκηνοθετήσει το εγχείρημα. Τα γυρίσματα του φιλμ προγραμματίζονται να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2015, ενώ οι πρώτες πληροφορίες από παραγωγή μεριά θέλουν την Κοτιγιάρ ενθουσιασμένη με το (νέο) ρόλο της, «μια πολύ έντονη και ρομαντική ιστορία για μια γυναίκα που έχει κάνει σκοπό της ζωής της την αναζήτηση του απόλυτου έρωτα».

Πηγή: tospirto.net