Για γευστικές εξόδους με την παρέα ή την οικογένεια με νόστιμες προτάσεις της ελληνικής κουζίνας σε χώρους μέσα στο πράσινο, στα βόρεια προάστια θα βρείτε τις ιδανικές προτάσεις.
Ακολουθούν τρεις από αυτές, οι οποίες ξεχωρίζουν τόσο για τα γευστικά πιάτα τους, σημείο αναφοράς της καθεμίας χωριστά, όσο και για το υπέροχο και φιλικό εξωτερικό περιβάλλον τους που δημιουργεί την αίσθηση έστω και για λίγο ότι δεν βρίσκεστε στο κλεινόν άστυ.
Ελευθεριάδης
Ο φημισμένος Ελευθεριάδης στη Δροσιά (Σολωμού 26), ψήνει στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο σε καθημερινή βάση αφράτο πεϊνιρλί σε διάφορες εκδοχές και σας καλεί να το δοκιμάσετε για να το συμπεριλάβετε κι εσείς –όπως συμβαίνει με όλους όσοι το επισκέπτονται– στα κορυφαία της Αθήνας.
Σε ποικίλες παραλλαγές, λοιπόν, με αυγό και κασέρι, κασέρι και φρέσκο βούτυρο, κασέρι, ζαμπόν, μπέικον, κιμά λουκάνικο και αυγό, κασέρι, παστουρμά, σουτζούκι και αυγό κ.α. η επιλογή σας θα είναι σίγουρα δύσκολη.
Εκτός από πεϊνιρλί στον κατάλογό του θα βρείτε, επίσης, τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια, χειροποίητο τζατζίκι, πλούσια σε υλικά πίτσα και ζουμερά μπιφτέκια.
Το Καλωσόρισμα του Αντώνη
Οι περισσότεροι σίγουρα θα έχετε ακουστά την συγκεκριμένη ταβέρνα, καθώς πρόκειται για μία από τις σταθερές αξίες και αγαπημένες επιλογές των κατοίκων της Κηφισιάς (Γ. Λύρα 41). Το Καλωσόρισμα του Αντώνη βρίσκεται σε ένα λιτό και φιλικό χώρο και προσφέρει πιάτα απλά, αλλά ποιοτικά, που ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Στα highlights ο δροσερός και εντυπωσιακός κήπος, από τους εντυπωσιακότερους της Αθήνας.
Το Βραστό
Οφείλει την ονομασία του στην κλασική και διαχρονική κρεατόσουπα με μοσχαρίσιο κρέας από ελιά και κότσι, καρότα και σέληνο σε ζωμό κονσομέ, για την οποία και φημίζεται. Το Βραστό, στο Χαλάνδρι (Ροδοδάφνης και Ρόδων 3, Πολύδροσο), λειτουργεί για περισσότερο από 40 χρόνια σερβίροντας σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, ξυπνώντας μνήμες από τα παλιά. Διαθέτει μια υπέροχη δροσερή αυλή μέσα στο πράσινο.