Η αυτοκτονία μιας νέας γυναίκας γεννάει ερωτήματα στους γονείς της, που αρνούνται να αποδεχτούν το συμβάν: Γιατί το έκανε; Ποιες οι συνέπειες της πράξης της στον περίγυρο; Τι είναι ο θάνατος; Τι φέρνει μαζί του; Πόσο μοιάζουν η ζωή και ο θάνατος και πόσο κοντά ή πόσο μακριά βρίσκονται; Το έργο εκτυλίσσεται ως ένα ψυχογράφημα της διαδικασίας που ακολουθεί το ζευγάρι για να φτάσει στις απαντήσεις. Παρόλο που το έργο θέτει στο κέντρο του τον θάνατο, και μάλιστα τον αυτόβουλο θάνατο ενός νέου ανθρώπου, στην πραγματικότητα ασχολείται με το ζήτημα της αγάπης ως απαραίτητης προϋπόθεσης για τη γέννηση ανθρώπινης ζωής.

Η γλώσσα του έργου, λιτή και μεγάλης πνοής, καθημερινή και ποιητική, ρεαλιστική και μεταφορική, αποκαλύπτεται ως μια μουσική παρτιτούρα από παύσεις, επαναλήψεις, ανολοκλήρωτες φράσεις, αιχμηρά νοήματα, που δημιουργούν ένα ρυθμό ειρωνικά αντιστικτικό προς της έλλειψη επικοινωνίας που χαρακτηρίζει τη σχέση των δύο γονέων. Το γλωσσικό περιβάλλον τού έργου συμπληρώνεται ιδανικά από την περιγραφή ενός βόρειου καιρικού σκηνικού, όπου κυριαρχεί το σκοτάδι, η βροχή, ο άνεμος, η θαλασσοταραχή, το κρύο.

Ο Γιον Φόσσε, ο πολυγραφότατος και πολυβραβευμένος Νορβηγός θεατρικός συγγραφέας, μυθιστοριογράφος και ποιητής, αποτελεί φαινόμενο για το παγκόσμιο θέατρο, καθώς έχει εισαγάγει μια ιδιάζουσα γλώσσα, σχεδόν αντι-θεατρική. Στο γεμάτο ένταση και ποίηση σύμπαν του, οι χαρακτήρες του, άνθρωποι -συχνά ανώνυμοι- από τον σύγχρονο καθημερινό, οικείο μας κόσμο, καλούνται να διαχειριστούν συνηθισμένες καταστάσεις και να αναζητήσουν απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα της ύπαρξης. Τα έργα του Γιον Φόσσε έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες και παίζονται πολύ συχνά σε όλο τον κόσμο.

Μετάφραση: Έρι Κύργια
Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Καραθάνος, Χρήστος Λούλης, Γιάννος Περλέγκας, Άλκηστις Πουλοπούλου , Μαρία Πρωτόπαππα, Λυδία Φωτοπούλου.

Η παράσταση θα παίζεται σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με την «Ευρυδίκη» μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Επίσημη Πρεμιέρα: Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στις 9:00μμ

Tιμές Εισιτηρίων:
Τετάρτη: Γενική είσοδος 15 ευρώ
Πέμπτη-Παρασκευή: 18 ευρώ
Σάββατο – Κυριακή: 20 ευρώ
Φοιτητικό, νεανικό έως 23 ετών: 12 ευρώ
Άνεργοι με κάρτα ανεργίας σε ισχύ (Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή): 12 ευρώ

Θέατρο Πορεία
Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Αθήνα 10433
Πλατεία Βικτωρίας
210 8210991, 210 8210082
Ώρες ταμείου: Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 11.00πμ – 2.00μμ & 5.00μμ – 9.00μμ, Τετάρτη και Κυριακή 11.00πμ – 2.00μμ & 5.00μμ – 8.00μμ