Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες μοντέρνες ταβέρνες δίνουν το παρών στη γαστρονομική σκηνή της πόλης, αποδεικνύονται πως τα πιάτα της παραδοσιακής, ελληνικής κουζίνας μέσω μιας σύγχρονης ματιάς μπορεί να μεταμορφωθούν σε πραγματικούς μοντέρνους γευστικούς πειρασμούς.

Ακολουθούν τέσσερις προτάσεις που αξίζει να επισκεφτείτε και να συμπεριλάβετε ανάμεσα στις επιλογές σας για την επόμενη γευστική έξοδο με την παρέα ή την οικογένεια.

Μπεμπέκα

Στεγασμένη σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στο Χαλάνδρι, η Μπεμπέκα (Διονύσου 16) αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς νεοταβέρνες της πόλης. Με οικογενειακή διάθεση και ένα περιβάλλον που βγάζει την οικειότητα σπιτιού σερβίρει νόστιμα πιάτα από την ελληνική κουζίνα. Μπιφτέκια, παϊδάκια, μπριζολάκια, κοτόπουλο, κάποια μαγειρευτά και λαχταριστοί μεζέδες συνθέτουν τον κατάλογό της.

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Μία από τις πιο σύγχρονες και επιτυχημένες εκδοχές του σύγχρονου μπακάλικου- ταβέρνας, που τιμούν την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και ταυτόχρονα την διανθίζουν με μοντέρνες πινελιές. Στον Τζίτζικα και Μέρμηγκα στο Σύνταγμα (Μητροπόλεως 12-14, Αθήνα) εκλεκτές πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της χώρας παντρεύονται αρμονικά δημιουργώντας πιάτα που ξελογιάζουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Λεμονόκηπος

Σε ένα αρχοντικό της δεκαετίας του ’30 σας υποδέχεται ο Λεμονόκηπος (Αγίας Τριάδας 11), το πιο φημισμένο και καθιερωμένο γευστικό στέκι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ένας υπέροχος χώρος με μια ελαφρά country style αισθητική και μια σπιτίσια ζεστασιά που κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις γίνεται το «σκηνικό» για μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.

Μεζεδάκια όλων των ειδών, δροσιστικά ορεκτικά, φρέσκες σαλάτες και κυρίως με βάση τους το κρέας γίνονται ανάρπαστα. Το καλοκαίρι στρώνει τραπέζια στον πανέμορφο… λεμονόκηπό του!

Κότταβος

Πρόκειται για μοντέρνα ελληνική ταβέρνα στο Περιστέρι (Μιλτιάδου 14), που λειτουργεί σε έναν χώρο με ρετρό αισθητική και αύρα που ταξιδεύει στο χρόνο. Προϊόντα επιλεγμένα από Έλληνες μικρούς παραγωγούς, συνδυάζονται αρμονικά δημιουργώντας γευστικά πιάτα.