Το Keys of Change ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2010 και έχει καταχωρισθεί στη Μεγάλη Βρετανία ως φιλανθρωπικό ίδρυμα. Είναι μια νέα οργάνωση που δημιουργήθηκε από άτομα διαφορετικών υπόβαθρων που πιστεύουν ακράδαντα πως μέσω της μουσικής ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος.

Το Keys of Change (www.keysofchange.org) έχει στόχο να προωθήσει και να εδραιώσει τη μουσική εκπαίδευση και τα πλεονεκτήματά της σε απομακρυσμένες περιοχές σε όλον τον κόσμο.

«Πασχίζουμε να ενδυναμώσουμε παιδιά και νεαρά άτομα για να βελτιώσουν τη ζωή τους μέσω της δημιουργικότητας και της μουσικής. Δημιουργούμε και στηρίζουμε βιώσιμα προγράμματα μουσικής εκπαίδευσης σε απομονωμένες περιοχές, με στόχο να αναπτυχθούν μουσικές και δημιουργικές δεξιότητες στα παιδιά, ενώ συγχρόνως θα διατηρούν τους δεσμούς τους με τoν πολιτισμό και τις παραδόσεις τους. Παρέχουμε επίσης εμπειρίες σε ολόκληρες κοινότητες μέσω ζωντανών συναυλιών», αναφέρει η οργάνωση.

«Η μουσική είναι ένας από τους πιο απλούς, αλλά και πιο δυνατούς τρόπους, για να ενθαρρύνουμε την επικοινωνία και τη δημιουργικότητα, να προωθήσουμε την ειρήνη και να πετύχουμε θετικές κοινωνικές αλλαγές», λέει ο Πάνος Καράν, ο ιδρυτής του Keys of Change.

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης «Μουσικές ιστορίες από τον Αμαζόνιο, τη Σιέρρα Λεόνε και την Ιαπωνία» που διοργανώνεται την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 21:00 στο Μέγαρο Μουσικής, θα διατεθούν για τους σκοπούς του Keys of Change και την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

«Μουσικές ιστορίες από τον Αμαζόνιο, τη Σιέρρα Λεόνε και την Ιαπωνία»
– Johann Sebastian Bach / Franz Liszt: Πρελούδιο και φούγκα σε λα ελάσσονα
– Franz Liszt: Σονάτα σε σι ελάσσονα
– Claude Debussy: Syrinx για σόλο φλάουτο (1913)
– César Franck: Σονάτα για πιάνο και φλάουτο σε λα μείζονα

Πάνος Καράν πιάνο
Ζαχαρίας Ταρπάγκος φλάουτο