Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου και την Κυριακή 3 Οκτωβρίου το κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει, στο πλαίσιο των «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ», παραδοσιακούς χορούς από τη Γεωργία από το κρατικό μπαλέτο της χώρας.

Το θέατρο «Μetekhi» του Κρατικού Μπαλέτου της Γεωργίας πήρε το όνομά του από την εκκλησία του 6ου αιώνα, που βρίσκεται στην κορυφή ενός απόκρημνου βράχου στην καρδιά της Τιφλίδας, πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Γεωργίας. Το θέατρο σήμερα συλλέγει, μελετά και καθοδηγεί παραδοσιακούς χορούς προς τη σύγχρονη εποχή και μόδα, ενώ δημιουργεί νέες χορογραφικές σκηνές, μικρογραφίες και εμφανίσεις κονσέρτων που παρουσιάζουν το παρελθόν και το μέλλον του λαού της Γεωργίας.

Το Κρατικό Μπαλέτο του Θεάτρου της Γεωργίας αποτελείται από 30 χορευτές και έχει δώσει παραστάσεις σε περισσότερες από 25 χώρες ανά τον κόσμο. Από το 1990 έως σήμερα το «Metekhi» έκανε περιοδείες στη Γερμανία, την Αυστρία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία, την Αίγυπτο, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, την Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, την Τουρκία και το Ισραήλ. Ο θίασος έχει κερδίσει βραβεία στα κρατικά και διεθνή φεστιβάλ και μπορεί να αξιώσει εξαιρετικές κριτικές για προηγούμενες εμφανίσεις στις περιοδείες.